Затворени проходи и неизчистени пътища при обилния снеговалеж

Над 350 машини са обработвали републиканските пътища през нощта, заради започналия снеговалеж, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Поради силен снеговалеж и заради почистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен", както и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян, напомнят от АПИ.

Пътната агенция съобщава още, че е ограничено движението през Прохода на Републиката поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходният маршрут за МПС до 12 т е през прохода "Шипка". Шофьорите на МПС над 12 т изчакват в района на Гурково. Поради мъгла видимостта в прохода "Шипка" е до 100 метра.

Обилен сняг вали в Смолянска област. Пътят от Пловдив за Смолян не е почистен. Автобусите се движат трудно, съобщи БНР.

На бензиностанцията преди изкачването към Пампорово полицейски патрули спират колите и ги отбиват, за да слагат вериги, споделиха шофьори. По думите на водачите, снегорин не е минавал и пътят не е почистен. Същото се отнасяло и за пътя между Чепеларе до Смолян.

От АПИ посочват, че за повишаване на безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Предупреждават се шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bu
    Bulgaristan
    0 0
    17:10, 5 фев 2020
    10 санта сняг и страната се парализира.
Последни новини