Лайза Минели няма да гледа как Рене Зелуегър играе майка ѝ в "Джуди"

Лайза Минели заяви, че не ѝ е интересно да гледа как Рене Зелуегър играе ролята на майка ѝ Джуди Гарланд в биографичния филм за нея, съобщава Variety.

Нито самата Лиза, нито сестра ѝ Лорна Лафт планират да гледат филма, разказващ за последните месеци от живота на легендарната певица.

"Надявам се, че Рене Зелуегер поне се е насладила на снимките", казва Минели, помолена за коментар за филма.

Режисьорът на филма Рупърт Гулд казва, че разбира позицията на сестрите: "Не съм сигурен, че бих искал да гледам филм за собствената си майка. Не защото не я харесвам или принципно не харесвам филми, а защото това е много лична връзка. Надявам се, че ако го гледат, ще почувстват ... с какво уважение и с каква любов се отнасяме към нея."

След премиерата на филма миналия септември на кинофестивала в Телурайд (Колорадо), Гулд и Зелуегър при всеки умествен случай продължават да твърдят, че филмът „възхвалява“ Гарланд, въпреки че той показва трагичните епизоди от живота й: нейната зависимост от  алкохол и хапчета, докато води битка с бившия си съпруг Сид Лафт за попечителството над деца.

За ролята на Джуди Гарланд Рене Зелуегер е номинирана за "Оскар" в категорията "Най-добра актриса". Церемонията по награждаването ще се проведе в нощта на 9-10 февруари в Лос Анджелис.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини