iPhone-ите ни се превръщат в ключове за кола

Броят на битовите елементи, които смартфонът може да замени, продължава да нараства с камери, мултимедийни плейъри, компютри и портфейли сред тях, а скоро можем да добавим "ключ за кола" към този списък.

Както стана ясно, наскоро пуснатата бета-версия на iOS 13.4 за разработчици съдържа споменаване на "CarKey" API. Тя ще работи подобно на някои съвременни ключове, които трябва само да са в близост до автомобила за отключване, заключване и дори стартиране. Въпросният CarKey ще бъде съвместим и с iPhone и Apple Watch.

Някои детайли, открити в API-то, разкриват, че функцията ще наподобява съществуващото приложение "Портфейл" и подобно на начина, по който в момента функционират експресните транзитни карти, няма да е необходимо да използвате Face ID, за да потвърдите взаимодействието на CarKey след първоначалното сдвояване.

"За да използвате CarKey, задръжте iPhone или Apple Watch за четеца. Той ще заработи автоматично, без да се изисква Face ID. Можете да промените настройките на експресния режим в "Портфейл". Това означава, че ще можете да използвате или вашия iPhone, или Apple Watch, за да отключите и стартирате колата си, дори ако батерията им е изтощена.

Изтеглената информация подсказва и за възможността да споделяте ключа с други хора, които имат устройство на Apple с инсталирано приложение "Портфейл", което предоставя достъп до колата ви на всеки, когото желаете (например членове на семейството).

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини