Red и Meth разлюляха Универсиада

Когато студен фронт се сблъска с по-топли въздушни маси в природата възниква явлението "мощни турбуленции". Нещо такова, но в съвсем различен диапазон, се случи вчера и в столичната зала Универсиада, където легендите в източното хип-хоп течение Method Man и Redman предизвикаха истинско рап турнадо.

Уникалното шоу, помело хиляди обезумели фенове на черния саунд, премина под флага на най-новия албум на дуото "Blackout 2". Българските фенове на хип-хопа за пореден път имаха възможност да видят на живо в София едни от най-големите звезди на световната рап сцена.

Завърналите се за поредното си участие в България, но този път заедно, рапъри бяха подгряни от DJ Марти Джи и DJ Станчо, а на сцената се качиха Fars, X-Team, KNAS, ILLmate и Red One. Method Man и Redman, които вече имаха по един солов концерт у нас, бяха обещали, че ще дойдат заедно и публиката полудя, когато легендите от Ню Йорк и Ню Джърси започнаха своя сет с ремикса на "Da Rockwilder" от първия си дуетен албум "Blackout". Последваха няколко нови парчета от "Blackout 2", между които и първия сингъл от албума "А-Yo".

Method Man изпя първия сингъл на своята легендарна група Wu-Tang Clan -"Method Man", както и два от своите най-големи солови хитa -"Bring the pain" и "All I Need to Get By" от албума "Tical". Redman също не пропусна да подпали емоциите у най-верните си почитатели с някои от незабравимите си класики като "Time 4 Sum Aksion" и "Lets Get Dirtty". Двамата забиха и трака от едноименния филм "How High".

Двете MC-та, имащи опит и в кино индустрията, накараха няколко пъти публиката да отговори на въпроса желае ли да види втората част на хитовата лента, като по този начин нееднозначно подсказаха, че излизането му на бял свят отново стои на преден план. Шоуто нямаше как да мине и без изпълнението на "Tear It Off" и "Y.O.U.". East coast рапарите изпяха и своите куплети от песента на LL Cool J - "4,3,2,1" от албума "Phenomenon".

Двамата не пропуснаха да отдадат почит на легендата Ol Dirty Bastard. Method Man и Redman изпяха няколко песни на ODB, като публиката буквално полудя при първите акорди на "Shimmy Shimmy Ya". Американските рапъри призоваха българската публика да се помоли и за малката дъщеричка на Майк Тайсън, която загина трагично при битов инцидент през миналата седмица.

Техният DJ пък направи невероятни скречове на песента на Rob Base & DJ E-Z Rock - "It Takes Two", като сетът бе посветен на друга легенда - Jam Master Jay от Run-DMC. Невероятното шоу приключи с ремиксиран вариант на призната за първата хип-хоп песен в историята -"Rappers Delight" на Sugarhill Gang и оригинала на "Da Rockwilder".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини