Сирийците са на българската граница, Турция отваря вратите за мигрантите за Европа

    Сирийците са на българската граница.След  като 33 турски войници загинаха от въздушни удари  в Сирия, Турция отваря границата към Европа. Това съобщи за Кърджали.БГвести доц. Несрин Къратлъ.

     От снощи в Одрин са пристигнали над 1000 мигранти.Те са предимно от Сирия.Желанието им е да се прехвърлят в Западна Европа.Потокът непрекъснато се увеличава. Очакваме още вълни. Властите не възпрепятстват свободното им движение. Това потвърди за Кърджали.БГвести кореспондентът на вестник „Сабах” Мурад Саваш.

    Той посочи,че сред мигрантите освен сирийци има и иракчани и афганистанци. Те се опитват да преминат основно към Гърция. В момента колегите журналисти от Турция са на гръцката граница, за да отразят опитите за преминаването й.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Da
      Damascus
      13 -5
      13:12, 28 фев 2020
      Сирийците набиха канчето на Ердоган и той си го изкарва на Европа.
    • 2
      Ев
      ЕВРОПЕЕЦ
      9 -9
      15:04, 28 фев 2020
      Този тиранин -ердоган - по честен начин не може да се изрита от диктаторския стол.нагло същество.такава страна е завлече в блатото и няма и няма кой да му свети маслото. Да го изритат в някоя джамия по цял ден да се кълбучка но неговите деца са
      мафиоти и крадци на държавната ясла.
      Цяла европа и света разиграва. Да го изолират от всичко и да го видим докога ще го тъпрят тогава тази тълпа. Рекетьор мръсен и нагъл.
      • Ди
        Диляна
        9 -10
        15:47, 28 фев 2020
        Браво на Ердоган,най накрая се сети,Айде сега буйурун Европа
      • Ер
        Ердоган
        0 -1
        22:13, 29 фев 2020
        Скъпо ли взимаш за свирка ?
    • 3
      Ми
      Мишо белята
      6 -4
      17:28, 28 фев 2020
      Да се стреля на месо пък да видим дали ще имат кураж да припарят до браздата едно време и пиле не можеше да префарчи а сега стоят и гледат как си минават границата с Термо камери няма да стане а само стрелба ако трябва толкова много ловци има че спокойно мога да бранят границата за всеки отстрелян ****** по 50лв и тогава да видим дали ще искат да минат през Българската граница
    Последни новини