Грипна ваканция в три области

Грипна ваканция е обявена в областите Бургас, Шумен и Перник. Учебните занятия са прекратени до 6 март включително. 

Препоръка да не се учи до края на седмицата, заради повишаване на заболеваемостта от грип, има и за училищата в общините Варна и Благоевград.

До 6-ти март е преустановен учебният процес и в габровските общини Дряново и Трявна. До днес включително е ваканцията за учениците в добричката община Дългопол, както и в силистренската община Дулово.

В бургаските аптеки липсват противовирусни препарати, съобщи bTV. Градът е изправен пред втора грипна вълна. По думите на Мирослава Киселкова от РЗИ Бургас взети от пациенти проби са доказали грип Б. Най-голям брой заболели има във възрастовата група 5-14 години, следвани от децата от 0 до 4 г. и 15-20 г. 

Симптомите са висока температура, хрема, болка в ставите и мускулите.

От Инфекциозното отделение на университетската болница в Бургас потвърдиха, че няма изолирани под карантина пациенти. 

По-рано днес, на редовния брифинг, от оперативния щаб за борба съобщиха, че най-засегнати от втората грипна вълна са районите в Източна и Централна България.

Шефът на щаба проф. Мутафчийски предупреди, че инфекциозното отделение в Бургас вече е пълно, а това ще създаде трудности при евентуално разпространение на коронавируся у нас. Той призова за спазване на хигиенните мерки срещу вирусни инфекции, за да не изтощава системата.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини