Община Асеновград пуска интернет портал за сигнали

Общинската администрация ще представи днес изцяло нова онлайн платформа за сигнали,предложения и въпроси от граждани. Интернет порталът ще позволи свободен достъп и директна комуникация между асеновградчани и общинските служители. Входът към него вече е активен на официалния сайт на местната управа. Припомняме, че идеята бе част от предизборната програма на кмета на Асеновград Христо Грудев на последните местни избори.

Системата за подаване на сигнали има за цел да повиши гражданската активност за отстраняване на нередности. Поставените проблеми ще бъдат насочвани по компетентност са отстраняване. Съдържанието на сигнала ще бъде разгледано и публикувано, след като бъдат изпълнени всички задължителни стъпки от страна на подателя.

Системата дава възможност да се подава информация от неспешен характер като например неработещо осветление, отпадъци, почистване, улични дупки, опасни детски площадки, повреден паметник на културата, пропаднал път и т.н.

След успешно подаване на сигнала, той ще бъде проверен от оператор за некоректно съдържание (рекламни материали, нецензурен или обиден изказ, опит за нарушаване на права, включително авторски, тормоз, дискриминация или уронване на престижа на лице или организация, публикуване на лични данни, снимки на непълнолетни лица, навлизане в личното пространство на трети страни) и ще бъде публикуван в системата.

Платформата ще запазва поверителността на информацията по време на използването й. Единствено достъпно за потребителите на системата ще бъде името, което подателят е попълнил във формата за подаване на сигнал. Платформата запазва и поверителността на личната информация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Гала
    0 0
    21:55, 9 мар 2020
    Може ли от общината да сложат осветление на кръговете Пливдив-Асеновград. Ужасно тъмно е вечер и при мъгла, нищо не се вижда.
Последни новини