Коронавирусът не пощади и iPhone 9

Apple, както и повечето останали технологични производители, изпитват сериозни проблеми с подготовката и логистиката около новите си модели заради практическите ефекти на разпространяващия се коронавирус.

Много фабрики и предприятия в Китай и по света, където се произвеждат части за смартфони, бяха затворени, като повечето от тях все още не могат да се върнат към нормална работа.

В същото време истерията около вируса расте на пълни обороти в САЩ и се превърна в причината за поредното отменено събитие на Apple.

За края на месец март компанията бе насрочила голяма конференция, по време на която щяхме да видим дългоочаквания бюджетен iPhone 9.

Уви, вчера Apple обяви, че конференцията няма да се състои, а обявяването на iPhone 9 ще бъде отложено.

Закъснението на модела обаче не се дължи на отменената конференция, а на факта, че в момента продажбите на смартфони в глобален мащаб бележат невиждани спадове.

В Китай например продажбите за първите два месеца на годината са били около 60% надолу спрямо миналата година.

Така Тим Кук и хората му са решили да не рискуват, а да покажат телефона, когато потребителите отново са готови да харчат и да обикалят по магазини.

Не е ясно обаче дали е насрочена нова дата, а някои вече спекулират, че настоящата ситуация ще принуди Apple да отложи и обявяването на флагманските iPhone 12 модели, което традиционно се случва през септември.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини