Община Пловдив готова да премине към онлайн обучение на всички ученици заради коронавируса

Във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса Община Пловдив е готова да организира и провежда дистанционно обучение във всички общински училища. Благодарение на въведените облачни технологии учебният процес на 100% може да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

За целта ще се използват всички над 170 обучени преподаватели. Всички описани ресурси са достъпни в идентичен вид на https://cloud.cct.bg, като са изцяло на български език, напълно безплатни и освободени от лицензни и абонаментни такси за пловдивските училища.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата. Към момента между 35-40% от децата посещават детските градини в сборни групи. Три пъти дневно в детските ясли се прави дезинфекция, когато децата не са в стаите, като достъпът на родители до помещенията е ограничен.

"От следващата седмица сме готови да започне нормалният учебен процес. Изпратили сме всички указания за дезинфекция, преди и след занятията, за спазване на личната хигиена и проветряване на класните стаи", уточни зам.-кметът Стефан Стоянов.

Стриктно ще се следи за болни деца или служители, като се спазват всички разпореждания. Част от училищата вече са започнали цялостната дезинфекция, като се спазва списъка от препарати, които трябва да се използват.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини