Коронавирусът и бюрокрацията бавят репатрирането на Ники от Испания до Асеновград

"Репатрирането на Ники все още се бави, от една страна заради чисто бюрократични проблеми, а от друга заради новия вирус, който покоси цяла Европа", информираха във фейсбук групата, която действаше в подкрепа на Николай Иванов и семейството му. Надеждите са до края на седмицата бюрократичните формалности да се уредят и Ники и майка му да потеглят за България. Тъй като тя ще трябва да мине под карантина за 14 дни, изпращането на Ники ще стане най-вероятно в началото на април.

С дарителска кампания бяха събрани близо 17 хиляди лева, Общината също подпомогна семейството с 500 лева. Част от парите ще са за прибирането на тленните останки, включително транспортен ковчег, санитарни материали и погребението. Останалата сума ще бъде внесена в дарителската сметка, за да помогне за вноските към клиниката в Испания.

По молба на семейството дарения се събират във фитнес зала "T-GYM" в Асеновград и в кметството в Горни Воден. Телефонът за контакт с близки на Ники е 0899 882 311. Живеещите в чужбина, които имат възможност да помогнат, могат да го направят чрез дарение по PayPal Vencislav_ivanov89@abv.bg.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини