Укрепете гърба с няколко прости упражнения

Упражненията за укрепване на гърба ще ви помогнат, от една страна, да намалите честотата на болките в гърба, а, от друга, - ще направят стойката ви много по-забележителна за останалите.

1. Облегнете се с гръб към стената. В това положение трябва да бъдат опрени в стената следните части на тялото – тила, лопатките, дупето и петите. Изпънете гърба вертикално. Запомнете това усещане и се постарайте през целия ден да поддържате гърба изправен.

2. Седнете на края на стол. Изтегнете краката си напред, като без да отделяте петите от земята, изпънете пръстите нагоре. Опирайки се с ръце на седалката на стола, се повдигнете. Същевременно изтегнете пръстите на краката към себе си максимално. Задръжте за малко в това положение.

3. Застанете с лице към стената на разстояние около метър от нея. Опрете дланите си на стената и изпълнете по 20 маха назад с всяка ръка – първо с дясната, а след това с лявата. По време на упражнението дръжте главата си изправена.

4. Вземете в ръце гирички. Изправете се и поставете краката на широчината на раменете. Започнете да издигате нагоре ръцете си докато достигнете нивото на раменете. Задържете в това положение и бавно отпуснете надолу.

5. Вземете еластична лента и седнете на пода по турски. Дръжте гърба и раменете изправени. Повдигнете ръцете над главата си и разтегнете лентата. Зъдръжте позицията за няколко секунди, след което отпуснете. Упражнението се повтаря няколко пъти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини