Бъдещият Volkswagen Amarok ще прилича на... Ford

Първа дизайнерска скица на бъдещото ново поколение Volkswagen Amarok излезе на бял свят. Картинката бе показана по време на ежегодната пресконференция на германския автомобилен гигант.

Това, което мнозина от вас може би виждат, че новия немски пикап има черти, характерни за Ford и моделите F-150 и Ranger. В това няма нищо случайно, тъй като именно "рейнджърът" ще е в основата на Volkswagen Amarok II. За симбиозата между германците и "синия овал" се знае от доста време, а сега босът на VW Херберт Дийс потвърди, че пикапите на двете фирми ще са с общи гени.

И двата нови пикапа ще трябва да са на пазара през 2022 година, според плановете на компаниите. Освен Ranger и Amarok, ще има и други "разнояйчни близнаци", като например следващото VW Caddy и Ford Transit Connect. По информация, донор там ще е пък немската машина. За по-големите си ванове пък, германците ще разчитат на платформите на Transit.

Връщайки се към скицата на Volkswagen Amarok, пикапът изглежда доста агресивно и мускулесто. Картинката ни показва способен офроудър, с големи гуми, масивни калници, яко окачване и релефен капак на мотора. Серийната машина, обаче, едва ли ще е с чак толкова сериозна визия.

За момента, няма информация какъв двигател (или какви) ще се монтират на новия Volkswagen Amarok. Малко вероятно е той да заложи на масивен трилитров дизел, подобен на настоящия модел, предвид тежките екологични изисквания.

Източник: auto.offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини