Дезинфекцират Спешното на "Пълмед", заразеният с коронавирус лекар е в добро състояние

Медицински комплекс "Пълмед" спазва всички предписания и мерки по превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус на министъра на здравеопазването, РЗИ – Пловдив, както и Националния щаб. Още от първите случаи на заразени в страната в комплекса са разпоредени специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал. Това се казва в съобщение на болницата от днес.

Припомняме, че на територията на Спешното отделение в "Пълмед" бе установен положителен резултат за наличие на коронавирус на член от персонала, работещ в него. Става дума за лекар, който е самоизолирал веднага. Въпреки това са направени тестове на контактни от Референтна лаборатория, резултатите от които се очакват. От РЗИ потвърдиха, че 52-годишният медик е в добро състояние.

Другият заразен е 39-годишен мъж, завърнал се от Англия на 10 март със семейството си. На 13 март е той е бил приет в Инфекциозна клиника с температура и кашлица, но общото му състояние е добро и усложнения не се очакват. Семейството е под карантина, проучват се контактите им, за да се вземат противоепидемични мерки.

 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    контравирус
    2 0
    15:37, 20 мар 2020
    Хубу де тез гастербайтери и предатели що не си останат там, в страните дето са залюбили ами се връщат тука за да сеят зарази?
    Да си седят там. Специално всички нашенци живели в Англия се връщат с манталитет по зле от братята роми от стулипеново. Сметкаджии, далавераджии, по тънката да минат, леф да не дадат.
Последни новини