Едва неколцина са желаещите да помагат като доброволци в Асеновград

До момента е постъпило само едно заявление за доброволец. Има и няколко заявили желание да се включат, но те още не са подали декларация. За това информираха от Градската библиотека, където доброволците могат да се записват. "Искам да призова всички асеновградчани да бъдем по-активни в тази посока", апелира Милена Марковска, директор на библиотеката: "Като виждаме каква е в момента епидемиологичната ситуация и че все повече се доближаваме до пика на заболяването, необходимо е да ограничим все повече контактите си, особено възрастните хора." Работата на доброволците ще е именно тази – да им пазаруват и носят покупките.

Сформираният екип ще подпомага дейността на Домашен социален патронаж. Списъкът с хората, които желаят да помагат доброволно на възрастни и нуждаещи се, ще бъде съгласуван с РУ – Асеновград, за да се избегнат неприятни ситуации с недобросъвестни лица, които биха се възползвали от извънредната ситуация.

Заявления за записване за доброволци има в библиотеката. Заявление можете да свалите от ТУК, но то трябва да се попълни на ръка и да се занесе в билиотеката.

Създадена е и специална телефонна линия, на която също може да се дадат заявки за доброволци. На 0331 68 165 (от 08:00 ч. до 16:30 ч.) всеки може да потърси и информация, свързана с разпространието, превенцията и ограничаването на COVID-19, както и за с работата на институциите. На същия номер могат да се обаждат възрастни и трудноподвижни хора, ако имат нужда и от подкрепа и съдействие.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини