Община Асеновград прикани всички общинари и кметове към доброволна дейност

Общината Асеновград прикани всички служители от администрацията, кметове на села и кметските наместници да помагат на доброволен принцип за установяване на жители, нарушили предписанията и препоръките. Сред задачите им ще е да следят за струпване на много хора на едно място, да ги предупреждават за спазване на отстоянието от 2 метра един от друг и да обясняват, че в момента безопасността изисква самоизолация по домовете. "Апелирам всички граждани да продължават да сигнализират в случаи на много хора, които се събират на едно място или на такива, нарушили карантината. Вярвам, че ако продължаваме да спазваме необходимите изисквания, ще успеем да преминем по-леко през тази криза", призова кметът д-р Христо Грудев.

"Мерките са достатъчно стриктни, а от нас, както казах и по-рано, се изисква единствено и само да ги спазваме, за да избегнем по-сериозното разпространение на заболяването сред населението. Само ние, самите граждани, сме способни да разрешим проблема с пандемията бързо и без много напрежение. Всичко е в нашите ръце. Мерките са наложени от държавата и ние сме длъжни да спазваме техните нареждания т.е. не можем да предприемаме нещо извън реда постановен от държавната власт", коментира градоначалникът. Той припомни на асеновградчани, че е предоставена възможност да се плащат онлайн данъци и всякакви други сметки.

Част от социалните дейности се извършват дистанционно, а останалите функционират в нормален режим при строго спазване на здравно-хигиенните условия и препоръки. "Почти всички самотно живеещи и нуждаещи се от подкрепа са обхванати от общинските социални дейности. Тук искам да припомня, че ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Овладяването на ситуацията изисква лична ангажираност на всеки един от нас. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Обръщам се към всеки един от асеновградчани, които имат желание и възможност, да се включат като доброволци. Тяхното съдействие е необходимо за осигуряване на неща от първа необходимост за хората в най-рисковата група – възрастните. Функцията на доброволците ще бъде при необходимост да разнасят храна, да почистват или дезинфекцират дома и да закупуват лекарства и хранителни стоки на нуждаещите се, апелира още д-р Грудев. Припмняме, че записването като доброволец в извънредните условия, в които е страната ни, става в Градска библиотека "Паисий Хилендарски". До момента заявления да се включат са подали едва четирима души.

Източник: Asenovgrad.NET

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Коментари в сайта

Последни новини