Цената на 5G телефоните ще се срине към края на годината

Според vivo ценовата бариера пред 5G телефоните ще отпадне съвсем скоро. Вицепрезидентът на компанията Лио Хонг обяви, че тя е готова да произведе до 100 000 5G телефона на ден поради неочаквано голямото търсене на такива модели.

Оптимизмът на vivo е в рязък контраст с очакванията за спад в продажбите между 30 и 50 процента през първото тримесечие; коронавирус епидемията затвори много заводи в Китай.

Vivo обаче разкри, че има пет завода по света, които имат капацитета да произвеждат 200 милиона устройства на година, така че компанията е подготвена за кризата и дори ще може да компенсира временното затваряне на някои производствени центрове. Към момента всички заводи на vivo работят на 90 процента капацитет заради голямото търсене на 5G устройства. Компанията преминава почти изцяло към производство на 5G модели, тъй като всички големи китайски компании на практика вече са спрели да правят 4G модели, които струват над 250 долара.

Действително след високия клас средният вече също има доста 5G модели, а се очаква такива да се появят и в бюджетния сегмент. Vivo прогнозира, че към края на 2020 г. цената на 5G телефоните ще падне до 215 долара.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини