Хасковлийка в Памплона сподели видео с родния си град (видео)

Как се справят семейство хасковски учители по изкуство днес в Памплона? Коронавирусът постави всички в изолация. Въпреки това, младите музикални таланти записват музикално видео, а тяхната преподавателка пожела да го сподели с родния си град.

Йордан Йорданов някога преподавал изобразително изкуство в СОУ Васил Левски. Съпругата му Галина преподавала музика в СОУ Васил Левски /Димитровград. Преди 19 години пристигнали в Памплона, Испания да преподават изкуство. Мъж ми има собствена школа по рисуване. Галина от 10 години преподава пиано в музикална школа и училище в Памплона. Тя ни разказа за работата си с децата по време на изолацията заради коронавируса.

"Работя с много млади хора, които в тези трудни и странни дни, в които е принуден да живее целия свят, направиха нещо много иновативно , вълнуващо и ценно. Имаме в училището детски оркестър. За да повдигнем духа на децата, на родителите, а и на самите нас, да покажем че и от вкъщи можем да правим неща заедно, записахме всеки в къщи песента от музикалния филм - Големия шоумен -ТОВА СЪМ АЗ."

Млади колеги монтирали и смесили всички видеа така се получило прекрасното видео, което Галина ни изпрати. Самата нея можете да видите да свири на пиано. Преподавателката казва, че всички се гордеят с резултата - колегите ѝ, учениците и цялата музикална школа.

"Показваме, че музиката може да раздвижи света и духа!!! Не е ли така? За първи път реших да споделя нещо, което много силно ме е развълнувало, с родния ми град , в който с огромно удоволствие се връщам всяко лято."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    предложение
    8 -2
    12:44, 24 мар 2020
    Това, което видяхме е чудесно.Сега предлагам в Хасково да се съберат деца и да изсвирят нещо в отговор на Испания.Накрая ще се окаже че коронавируса може и да сближава хората.
    • 11
      11111
      6 -3
      13:02, 24 мар 2020
      с 200 лева пенсия за нашите пенсионери трябва да свири духовия оркестър -РЕКВИЕМ-а..на Верди...
    • Ос
      Останете вкъщи
      2 0
      14:13, 24 мар 2020
      Всъщност испанските деца са записали своите партии от къщи. После са били монтирани и миксирани. Без събирания. Тонрежисьорите и монтажистите са на ход, дистанционно
    • Ос
      останете си в къщи, да
      4 0
      16:32, 24 мар 2020
      Това е идеята, да.Но нали могат и хасковски деца да направят такова нещо.От в къщи.И някой мераклия да го монтира и да им го пратим.Нали всички се чудим какво да правим в къщи.Идеята е чудесна.
  • 2
    Ле
    Ленардо ди Каприо
    5 -2
    14:03, 24 мар 2020
    И Титаник докато потъваше оркестърът му свиреше до последно!
Последни новини