Инж. Изет Шабан: Трябва да опазим хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса

Община Ардино ще осигури предпазни маски, които са надеждни при коронавирус и защитни облекла на всички общопрактикуващи лекари на територията на общината, органите на реда, здравния и помощен персонал на местната болница, които вече две седмици работят под огромно напрежение на фона на все по-бързо разрастващата се пандемия от COVID-19. Това стана ясно от поредното заседание на Общинския кризисен щаб, ръководен от кмета инж. Изет Шабан. „Трябва да опазим хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса.Вярвам, че всеки трябва да даде своя принос към обществото, да  прояви здрав разум и да ограничи максимално контактите. Здравето е най-важно от всичко!“, заяви инж. Изет Шабан.

На заседанието бе подчертано, че е засилен контролът на входно-изходните артерии на Ардино от органите на МВР. Пътуването между различни населени места и преминаването през образувания контролно- пропускателен пункт става само с попълнена декларация. A гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да имат в себе си и служебна бележка, издадена от работодател.

На заседанието стана ясно още, че поставените под карантина граждани на територията на общината  са вече 57. Контролът към тези лица, за спазване на 14 дневната домашна карантина, се засилва още повече.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини