Още 42 под карантина в Асеновградско, 35 я минаха без проблеми

42 са заведените на отчет нови случаи на лица под карантина в община Асеновград през последните 3 дни. За периода 27, 28 и 29 март на 35 наблюдавани карантината е отпаднала, като всички те са без оплаквания.

Екипи на Здравната инспекция и Районното полицейско управление са извършили 17 проверки за спазване на ограниченията, 20 на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено предназначение. Нарушения не са констатирани.

В дните петък – неделя в дежурната част на Общината са получени 9 сигнала за нарушаване на мерките, като в по-голямата си част те са за събиране на хора на обществени места. Всички сигнали са предадени в РУ на МВР по компетентност.

Като проблем в момента се очертава, че една част от населението не осъзнава необходимостта от ограничителните мерки и не ги спазва, обобщават от местната управа. Това се забелязва не само в парковете и алеите, където пребивават хора, въпреки забраната, но и пред блокове и в махали. Екипи на РЗИ и РУП предприемат по-строги мерки към нарушителите създадени са специални екипи за контрол в парковете и алеите за отдих.

Източник: Asenovgrad.NET

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини