Спипаха бракониер с незаконна дървесина край Димитровград

При съвместна акция на мобилните горски охранители при централното управление на югоизточното държавно предприятие Сливен, РДГ Кърджали и РПУ Димитровград, извършена на 30.03.2020г в с. Малко Асеново, общ. Димитровград, служителите се натъкнаха на незаконен превоз на дървесина.

Нарушението е извършено от Е.В. от гр. Димитровград, който с камион транспортира 2,4 пр.м3 дърва за огрев без наличен превозен билет и работещо GPS устройство на автомобила.

Въз основа на извършената проверка, са му съставени констативни протоколи и актове за установено административно нарушение за превоз на незаконно добита дървесина, липса на превозен билет и GPS, а дървесината е предадена за съхранение в база на ДГС Хасково.

Особеното в случая е, че Е.В. е познат на охранители и горски надзиратели със стари свои нарушения, за които са съставяни АУАН и въпреки това същия продължава да пренебрегва изискванията на закона за горите. За резултатите от всички проверки и нарушенията са уведомени органите на полиция и прокуратура на гр. Димитровград, образувано е досъдебно производство и работата по изясняване на случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Па
    Паско Тошев
    4 -5
    19:13, 31 мар 2020
    Едвали човек с 20г. стаж в продажбата на дърва за огрев ще играе в "сивата" зона. По скоро сме свидетели на обратното, а именно: Фирми без регистрация за дърводобив да изсичат и продават дърва за огрев от общински терени-дерета, пасища и пътища, при което "надзорните" органи си затварят очите, пример-с.Бодрово.
    • Ах
      АХА
      2 -2
      16:42, 1 апр 2020
      Човек с 20г. стаж в "сивата зоан".
  • 2
    Ма
    Маньо Манев
    6 -1
    04:01, 1 апр 2020
    В гората между селата Радиево и Бял извор всяка вечер има кервани от конски каруци с роми които всяка вечер извършват поголовна сеч безнаказано!!!
    • Па
      Паско
      1 0
      19:55, 1 апр 2020
      В тези случаи контролните органи си "затварят очите"
  • 3
    Мм
    ММ
    1 0
    17:28, 2 апр 2020
    Между Райново и Симеоновград, всеки ден се извършва незаконна сеч.
  • 4
    Rr
    RRD
    1 0
    23:58, 3 апр 2020
    Навсякъде се сече поголовно. Българина е АЛЧНА УТРЕПКА - Пълен ОТПАДЪК . Всчка седмица съм в Родопите. Няма место на което да не секат ******и със шефове Българи - Свинепаси. От Българина никога нищо добро няма да се случи. Има едни 10% на който се крепи всичко.
Последни новини