Гимназист създаде платформа за връзка между доброволците от общината и техните потребители

Ученикът Иван Димитров създаде платформа, чрез която възрастни, майки с деца и хора в невъзможност да напуснат дома си, биха могли да се свържат с доброволците от Мобилния екип за социална взаимопомощ към Общинска администрация- Първомай.

"Поръчай от вкъщи" е изключително опростена платформа и може да се ползва дори от хора с елементарна компютърна грамотност.

http://help.bunsble.com/ е направен, за да улесни хората от Първомай и общината да си поръчат храна и лекарство от вкъщи. Освен адрес за доставка, за да потвърдят поръчките, си потребителите трябва да въведат телефонен номер. След това платформата изпраща заявката до имейл-а на координатора.

Иван Димитров е ученик в 8 клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ в СУ "Проф.д-р Асен Златаров". Придобитите знания са му помогнали да създаде своя сайт.

Младежът сподели, че се чувства щастлив, че е направил нещо полезно за града.

Той получи благодарностите на зам.-кмета Радослава Ставрева: „Сигурна съм, че много хора ще се възползват от този сайт и аз, и всички, които работим в обстановката на криза сме благодарни за този прекрасен подарък. Желаем на Иван много успехи!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    1
    1
    6 0
    20:56, 1 апр 2020
    Браво
  • 2
    Ра
    Рада
    5 0
    22:40, 1 апр 2020
    Браво на момчето за положените усилия! Сигурна съм, че ако продължава така, ще стане блестящ програмист след време. Но, Първомай.Нет, разбирам, че се чудите за какво да пишете, ама... дайте го малко по-сериозно!
  • 3
    Ах
    АХААА
    5 0
    22:47, 1 апр 2020
    Браво! По телефона обаче ще им е по-лесно, все пак повечето нуждаещи са вероятно възрастни хора и не боравят много с компютри!
  • 4
    Па
    Пак
    3 0
    05:07, 2 апр 2020
    Пак изтриха Питагор. Какво пречи? Че той писа същото като АХААА...
  • 5
    78
    789
    1 0
    10:23, 2 апр 2020
    Не бле-ем Питагоре,просто защото си любим виртуален приятел.
  • 6
    А1
    А1
    4 0
    10:58, 2 апр 2020
    Базсилие е да се забранява и трие мнението на когото и било. Твърде много изявяващата се като журналистка, неуспяла математичка, г-жа К. си позволява да цензурира. Да не говорим, че всека статия е в голяма степен слагаческа и пълна грешна и подвеждаща фактология.
    И браво на ученика Димитров!
    • Мо
      Моля
      0 0
      15:34, 2 апр 2020
      Моля да ме светнете, къде може да се прочете поименно кои хора работят в момента в Общината. Към кого се обръщаме при един или друг проблем или потребност?
  • 7
    Бе
    Беден
    0 0
    17:23, 5 апр 2020
    Браво на момчето! Спор няма. Ама как да се ползват от изобретението му тези, които нямат телефон, да не говорим за компютър. Нима това момче мисли, че възрастните хора всички могат да чатят в компа? Тези, които имат най-голяма нужда, на тях изобретението няма да помогне!!!
  • 8
    Къ
    Към беден
    0 0
    14:49, 8 апр 2020
    Тези които нямат компютър имат близки, деца, внуци. Те могат да им направят заявката, още повече, че тя може да се подава и след работно време.
Последни новини