Община Димитровград въвежда организация за получаване на пенсиите

Изображение 1 от 2

    С грижа за възрастните хора Община Димитровград, съвместно с РУ на МВР и "Български пощи" АД - клон Димитровград, създава организация за времето, в което пенсионерите ще получават своите пенсии след 7 април /вторник/. Мерките се предприемат, за да се опази здравето на нашите възрастни съграждани. 

    От 7 април /вторник/, когато започва получаването на пенсиите на местата, където възрастните хора получават своите пенсии - около пощата и банкоматите, ще има представители на органите на реда. Това се прави, за да се осигури безопасността на хората от третата възраст, чрез спазването на предписанията и отстоянията между тях. 

    В пощата до 12.00ч. ще бъде осигурен "зелен коридор" за хората от третата възраст и ще бъдат обслужвани приоритетно. Останалите граждани, следва да организират времето си така, че след 12.30ч. да ползват пощата и банкоматите. Този график ще бъде прилаган до 23.04 включително. Получаването на пенсиите по малките населени места ще става съгласно приложения график.

    При получаването на пенсиите на опашките ще се раздават маски за тези възрастни хора, които нямат. Общината е направила поръчка за маски за многократна употреба. Превенцията е, за да се предпазят възрастните хора. Всеки, който има, нека при излизане от дома носи маска и ръкавици, призовават от Общината.

    В дните преди получаване на песиите местата за получаването им ще бъдат дезинфекцирани приоритетно и системно. Дезинфекцията ще се извършва по няколко пъти дневно.

    Припомняме телефона, за самотно живеещите възрастни хора и такива, които са трудно подвижни, че екипи на Общината могат извършват доставка на храна и медикаменти до дома със лични средства на заявяващия. Телефонът, на който могат да звънят гражданите, които искат подобна услуга е 0885 622634 или 0391 73343 всеки ден от 9 до 16ч.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Xx
      Xxx
      3 -2
      22:21, 4 апр 2020
      Не на 5G технологията!!!
    Последни новини