Преди 40 години един апендисит уреди AC/DC с нов вокал

Може би знаете тази история, а може би не...

Точно преди 40 години на 1 април 1980 г. от AC/DC смайват света на рока - обявяват, че името на новия им вокалист е Брайън Джонсън. Това става 40 дни след смъртта на изключителния им фронтмен Бон Скот - оставен да дреме пиян в едно малко Рено 5.

Съвсем млади и точно набрали скорост, братята Ангъс и Малкълм Йънг нямат избор, освен да решат да продължат. Как обаче се замества певец от такъв калибър за толкова кратко време?

А кандидати не липсват - според Ultimate Classic Rock сред тях са Ноди Холдър на "Слейд", Бъз Шеърман на канадците "Рокси", Алан Фрайър от "Аустрейлиъс Хевън", Тери Слешър,...

Но съдбата е намислила друго.

В началото на 1970-те Бон Скот предприема практически първото си пътуване до Англия. Певец е на незабележителната група Fraternity, която току що си е сменила името на Fang.

Fang имат серия от концерти като предгрупа на бандата от средна ръка - Geordie. С вокалист Брайън Джонсън.

Случайно да откривате някакъв хеви метъл в това горе?!

През 2011-а Брайън си спомня в интервю пред "Ню Йорк поуст":

"Имах ужасяваща криза от апендисит... И съм паднал на земята и ритам, и се въртя: "Ооооо!!!"... Но продължавам да пея.

Очевидно Бон после е казал на момчетата: "Видях това момче Брайън да пее и беше велик. Беше на земята, ритайки и крещейки - какво изпълнение само!" Естествено, не беше никакво изпълнение, просто бях истински зле."

Гледайки "Джорди", Бон си заимства и идеята да носи на раменете си по-късно Ангъс Йънг... Точно това правел Брайън с китариста на бандата си по онова време Вик Малкълм.

Когато възниква кризата от 1980-а, братята Йънг се сещат за Брайън. Който току що се е отчаял и се е отказал от музиката, вадейки си хляба в авто магазин в родния Нюкасъл.

След анонса от 1 април бандата от Австралия издава тоталния шедьовър Back in Black - това става едва през юли същата година. За да влезе във всички класации не само на безсмъртни рок хитове, а - може би единствено с Deep Purple и Van Halen - и за най-успешна смяна на фронтмен.

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини