7 °C

Новото отделение в МБАЛ – Асеновград ще е готово до 2 седмици

Изображение 1 от 3

  Благодарение на безбройните дарители ще могат да бъдат закупени консумативи и оборудване.

  Отделението се обособява специално, като в него ще бъдат настанявани леки и средно тежки случаи на пациенти, заразени с коронавирус. Идеята е да не се засичат инфекциозно болните и пациентите с други заболявания. Така при постъпване на заразен, няма да се налага карантиниране на цялата сграда. За целта на този етап е обособено Първо вътрешно отделение, което се намира на 3 етаж.

  Според предварителната план-сметка за строително-монтажните работи ще са необходими около 265 000 лева. В отделението ще бъдат разположени 22 легла, като стаите ще са със самостоятелен санитарен възел. Предвидено е да се изгради помещение с 6 интензивни легла с респиратори за реанимация на по-тежките случаи, включително и друго необходимо оборудване. Ще има и още 8 стаи с по 2 легла за по-леки случаи. Ще бъдат създадени манипулационна и помещения за лекари и медицински сестри. Обособени ще бъдат и още два сектора – чист и инфекциозен, според изискванията на РЗИ, за да не се разпространи заразата, докато медицинският персонал преминава през помещенията. Тъй като се очаква медиците да работят при голямо натоварване, са им осигурени санитарни и помощни помещения.

  При направена справка става ясно, че един респиратор се продава поне за около 30 000 лева – 50 000 лева. Най-големият за момента проблем, според управителя на МБАЛ д-р Иван Червенков, е набавянето на оборудване, тъй като търсенето на апарати е голямо, а производството не е достатъчно. Към момента болницата разполага с 3 дихателни апарата в изправност.

  Отделно от отпуснатите от Общината средства (290 000 лева от местната хазна), бяха направени и дарения от благодетели на стойност над 325 000 лева. Средствата ще бъдат ползвани за закупуване на апаратура, лични предпазни средства за медицинския персонал, защитни консумативи, медикаменти. За да се следи разходването им бе сформирана специална комисия.

  Болницата очаква доставка на 50 еднократни предпазни костюма, всеки от които на цена 30 лева без ДДС . Закупени са еднократни маски, шлемове, калцуни, има и дарения на лични предпазни материали.

  Новото крило на МБАЛ – Асеновград стои недовършено близо 20 години. Очаква се цялостният ремонт да приключи до 2 седмици, като при усилен труд отделението ще бъде готово за ползване до 2-3 седмици, посочи д-р Червенков.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  23 яну 2021
  Последни новини