На буферния паркинг край Узунджово няма пристигнали тирове

Изображение 1 от 2

    „Зеленият” транспортен коридор за товари, който минава през територията на Хасковска област към ГКПП „Капитан Андреево” днес работи без проблем.  Трафикът върви спокойно и няма спрени камиони от български фирми на входа на Турция. За това увери и премиерът Бойко Борисов. „Вървят прекрасно и безпроблемно с полицейски ескорти във всички държави. Движението на транспортите са по-добри дори по време на коронавируса.”, коментира той, като припомни решението на Турция, че вече ще третира българските шофьори както турските. Борисов каза още, че е гарант, че повече няма да има криза в придвижването на товарите на наша територия.

    Така, по всичко личи, че транспортната криза заради затегнатите мерки за пресичане на българо-турската граница и пропускането на товари от български фирми вече е решена. След като турските власти преди седмица увериха, че ще третират българските шофьори като своите, нарушиха дадената дума и преди два дни отново се образуваха опашки преди нашия гранично-пропускателен пункт „Капитан Андреево”, а превозвачите сигнализираха, че се спират българските камиони за карантина, макар, че на наша територия водачите се сменят, за да продължи товара към Турция.  Вчера следобед обаче правителството на съседната държава издаде нова заповед, с която напълно освободи от 14-дневна карантина водачите на тежкотоварни автомобили с българско гражданство, както и тези с грузинско и азерско, като няма значение от коя страна пристигат те на турска територия.

    За изминалото денонощие на МП „Капитан Андреево” са били обработени общо 1618 превозни средства, като камионите на изходящото трасе са 817, съобщават от Агенция „Митници”.

    Заради ускореното пропускане към Турция, въпреки че там шофьорите продължават да минават границата след термометриране, на временния буферен паркинг край с. Узунджово, който беше отворен, за да поеме наплива от камиони по АМ ”Марица”, днес няма пристигнал нито един ТИР, информира шефът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Лу
      лудия Макс
      29 -4
      20:38, 10 апр 2020
      от буферен стана на бутафорен паркинг. Покрай пандемията ще има и хвърляне и трошене на народна пара на поразия за този дето клати гората.
    • 2
      Пу
      пурко
      31 -7
      21:00, 10 апр 2020
      кажете кой окраде парите за тази измислица пардом на баира лозе паркинг ли беше
      • Би
        Бирника
        27 -5
        23:05, 10 апр 2020
        Пурко , как кой , той е един и всичките го знаят !
    • 3
      Ик
      Икар
      16 -3
      23:31, 10 апр 2020
      И кой го е.е
    Последни новини