Бочели разплака света с "Amazing Grace" на празния Плаца Дел Дуомо (Видео)

Андреа Бочели и силата на гласа му изпратиха вдъхновяващо великденско послание в "Музика за надежда: На живо от Duomo di Milano" (#MusicForHope), концерт на живо, който отекна по целия свят от празната катедрала.

61-годишният Бочели, който е сляп от 12-годишна възраст, заяви, че с радост приема възможността да изпрати великденско послание дори без жива публика, която, както всички знаем, не се допуска около и в катедралата заради коронавируса. "В деня, в който празнуваме доверието в живота, който възтържествува, за мен бе чест и щастие да отговоря "Да". Благодарение на музиката, предавана на живо, обединявайки милиони стиснати ръце навсякъде по света, ние ще прегърнем пулсиращото сърце на ранената ни Земя", каза Бочели. 

Италианският тенор изпя четири песни близо до олтара, застанал до катедралния органист Емануел Вианели. Той изпълни "Panis Angelicus", "Ave Maria", "Sancta Maria" и "Domine Deus" без никакъв коментар. В тишината между песните дори най-малкият звук отекваше в най-голямата катедрала на Италия.

След това Бочели тръгна от бронзовата врата на катедралата към Plazza Del Duomo и застана зад микрофона, за да изпълни зашеметяващия си финал – "Amazing Grace". Докато гласът му отекваше през празния площад, камерата показваше прекрасната бяла фасада в цялото й величие. Органът се включи в изпълнението, когато започнаха да се редуват кадри на празните улици и тротоари край Айфеловата кула, лондонския Трафалгар и Ню Йорк Таймс Скуеър. Камерата се върна към Бочели, малко преди финалните строфи: "Бях сляп, но сега вече виждам."

Фондът "Андреа Бочели" набира пари с концерта, за да осигури болнични спешни средства като защитна екипировка за медицински персонал.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини