Спад в престъпленията в Пловдивска област от въвеждането на извънредните мерки

От 13 март до началото на април на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 247 престъпления, което е с 238 по-малко от аналогичния период на миналата година (485 тогава) и със 191 по-малко от този февруари.

Разкрити са извършителите на 44 престъпления от посочения период, както и извършителите на други 28, извършени в предходен период.

Спрямо 2019 г. регистрираните престъпления са намалели близо на половина. Същото е намалението и спрямо месец февруари тази година.

През разглеждания период по криминална линия на територията на ОД на МВР са регистрирани общо 213 престъпления, което е с 157 по-малко от февруари. През миналата година по същото време те са били 430 броя.

Кражбите на имущество остават структурно определящи за криминалната престъпност в дирекцията, въпреки че се наблюдава значителен спад на интензивността им. Регистрирани са 58 престъпни посегателства при 131 през аналогичния период на 2019 г. и съответно 93 през втората половина на февруари. Разкрити са 10 от тях и още 8 кражби, регистрирани преди това.

Значително са намалели домовите (10), взломни (11) и джебчийски (2) кражби, както и тези на вещи и части от МПС (7) спрямо 2019 г.

Регистриран е 1 грабеж, който е разкрит. За сравнение през февруари са регистрирани 10 грабежа, от които разкрити са 5.

Констатираният спад в извършването на посегателствата от вида (кражби и грабежи) е породен от засилване на полицейското присъствие в Пловдив и областта и от факта, че много граждани остават във домовете си, предвид наложените противоепидемични мерки.

През отчетният период от органите на МВР са констатирани 25 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества при 59 извършени през аналогичния период на м.г. и при 66 през месец февруари.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини