Полиция и Община на пазара в Асеновград, пет от входовете са затворени

Пет от общо седемте входа на Общинския пазар са затворени. Функционират само два, като единият се ползва за изход. За спазването на реда, дистанцията между пазаруващите и влизането на определен брой хора при търговците отговарят служители от Районното полицейско управление, Дейност "Пазари и тържища" и Общината. Целта на засиленото присъствие е осигуряване спазването на пропускателния режим и ограничителните мерки. Съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването, на 12 април кооперативният и районните пазари бяха затворени.

Вчера, днес и утре (13, 14 и 15 април) те ще са отворени за посетители, след което ще бъдат затворени до второ нареждане. Търговците за предупредени за това. На видни места е разлепена заповедта на министъра, а на всяка сергия има разлепени табели, с които се приканват клиентите да не докосват стоките. Пазарът се дезинфекцира три пъти на ден, като всеки четвъртък след 17:00 ч. се извършва основна дезинфекция. Към момента работят само магазините, разположени на територията на пазар – за хранителни стоки, риба и месо.

В сила е и ограничението да не се провежда традиционният Четвъртък пазар, когато обичайно в града пристигат външни търговци. Допускат се само производителите на разсад и посадъчен материал, като те също са разположени в покритата площ.

Източник: Asenovgrad.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини