Windows 10 вече поддържа безжичния обмен на файлове със смартфоните на Samsung

Прехвърлянето на файлове от компютъра към смартфона и от смартфона към компютъра обикновено изисква USB кабел или облачна услуга. Но Microsoft и Samsung вече предлагат по-удобно решение. Най-новата версия на операционната система Windows 10 Insider дава възможност да се извършва обикновено преместване на файлове към смартфоните на Samsung чрез локалната Wi-Fi мрежа.

За да се използва новата функционалност са необходими приложенията Microsoft Your Phone и Samsung Link to Windows. В смартфона чрез дълъг клик потребителят може да избира файловете, които след това наведнъж да прехвърли към компютърната система. А за да се прехвърлят файловете от персоналния компютър към смартфона е достатъчно те просто да бъдат преместени в програмния прозорец на Your Phone.

Предложеният метод има някои ограничения. Необходимо е използването на приложението Samsung Link to Windows версия 1.5, която не се поддържа от всички устройства от серията Galaxy. Ясно е и, че за да се осъществи обменът на файлове е необходимо и двете устройства да бъдат включени към една и съща безжична мрежа. Освен това, възможно е прехвърлянето на до 100 файла наведнъж. Освен това, размерът на тези файлове не може да е по-голям от 512 MB. Тоест, няма да може много лесно да се изпрати филм с HD качество от компютъра към смартфона.

Засега от новата функционалност могат да се възползват участниците в програмата Windows 10 Insider.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини