Audi и Hyundai възобновиха част от производството си в Европа

Автомобилостроителите Audi и Hyundai възобновиха във вторник работата на някои от производствените си линии в Европа, които бяха спрени заради разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Линия за сглобяване на двигатели, обслужвана от около 100 служители, отново е заработила в завод на Audi в унгарския град Гьор. Засега обаче производството ще бъде само на една смяна вместо обичайните три. Дневно ще се произвеждат неколкостотин двигателя спрямо капацитета от 8000, посочи говорителка на Audi.

Друга линия за сглабяване на двигатели в завода се очаква да заработи по-късно тази седмица, а производството на автомобили - да бъде възобновено в края на седмицата.

Другите заводи на Audi остават затворени. Има планове за задействане на мощностите в германския град Некарсулм и в белгийската столица Брюксел на 20 април, както и на възобновяване на производството в германския Инголщат на 27 април. Засега обаче тези планове не са окончателни.

В Мексико производството на компанията може да бъде възобновено едва след 30 април съгласно указа на правителството.

Южнокорейският производител Hyundai междувременно отново започна работа в източния чешки град Носовице след над триседмично прекъсване. Засега се работи само на две вместо на три смени при засилени хигиенни мерки. Това е единственият завод на компанията в ЕС и там се произвеждат компактните коли модел i30 и други модели. Обикновено в завода работят над 2500 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини