5 °C

С какво се дезинфекцира в Асеновград, колко струват временните чешми и още няколко отговора

Преди дни Asenovgrad.NET изпрати чрез пресцентъра на Общината няколко уточняващи въпроса във връзка с извънредното положение и въведените мерки в Асеновград, каквито са всъщност са и в цялата страна. Отговорите получихме днес от отдел "Екология и околна среда", отново чрез общинската пресслужба. Предоставяме ги и на вашето внимание.

Въпрос: Какво налага дезинфекцирането точно в момента на детските и спортни съоръжения, при условие че сред най-важните мерки в заповедта на МЗ е недопускането на хора в парковете, респективно по площадките? Не се ли обезсмисля дезинфекцирането им, което впрочем се добавя, че се прави като мярка за борба с коронавируса?

Отговор: Дезинфекцирането на спортните и детски съоръжения се извършва, като превантивна мярка. Отделно бяха обозначени със забранителни табели, които забраняват ползването им, и с обезопасителна лента.

Въпрос: С какъв препарат се дезинфекцира точно? А улиците с какво се дезинфекцират точно?

Отговор: Дезинфекция срещу коронавируса се извършва с "Клодан Д".

Дезакаризация срещу кърлежи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Дезинсекция срещу ларви на комари – с "Димилин 15 СК" и "Димилин 2 ТБ".

Дезинсекция срещу възрастни комари – със "Сайръс 10 ЕВ".

Растителна защита – с "Децис 2,5 ЕК".

Дезинсекция срещу пълзящи и летящи насекоми, в зависимост от вида на обектите – със "Сайръс 10 ЕВ" и "Алфацип 60 СК".

Дератизация срещу гризачи – с "Ратимор парафиново блокче", "Ратимор паста" и "Ратимор пелети".

Дезинсекция срещу бълхи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Въпрос: Относно временните 5 чешми – колко струват и как са закупени? Какво ще стане с тях след отмяна на мерките, предвид все пак че са временни съоръжения?

Отговор: Временните мобилни чешми за взети под наем. 5 броя са, всяка по 60 лева без ДДС, или общо 300 лева без ДДС наем на месец. Ангажиментът за зареждане с препарати е на Община Асеновград.

Въпрос: В кв. "Запад" се събират по беседки и пейки на разговор по съседски. Имаме сигнал от вчера (б.ред. Въпросите бяха изпратени на 9 април и въпросът е към тази дата). Човекът споделя, че е звънял до телефона, посочен на щаба поне 5 пъти, но никой не му е вдигнал. След това е успял, но проверка така и не е била направена. Защо се получава така? На всички сигнали ли наистина се реагира своевременно?

Отговор: На всички сигнали се извършват своевременни проверки, като се отговаря в най-кратък срок и на онлайн портала за сигнали в сайта на общината. Служители на Община Асеновград и РУ - Асеновград извършват проверки, обикалят из града и там, където са се събрали хора на едно място, им отправят предупреждения, като има напомнят да спазват държавните разпоредби. Дежурни служители отговарят денонощно и на телефона в оперативната дежурна в общината.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини