22 °C

С какво се дезинфекцира в Асеновград, колко струват временните чешми и още няколко отговора

Преди дни Asenovgrad.NET изпрати чрез пресцентъра на Общината няколко уточняващи въпроса във връзка с извънредното положение и въведените мерки в Асеновград, каквито са всъщност са и в цялата страна. Отговорите получихме днес от отдел "Екология и околна среда", отново чрез общинската пресслужба. Предоставяме ги и на вашето внимание.

Въпрос: Какво налага дезинфекцирането точно в момента на детските и спортни съоръжения, при условие че сред най-важните мерки в заповедта на МЗ е недопускането на хора в парковете, респективно по площадките? Не се ли обезсмисля дезинфекцирането им, което впрочем се добавя, че се прави като мярка за борба с коронавируса?

Отговор: Дезинфекцирането на спортните и детски съоръжения се извършва, като превантивна мярка. Отделно бяха обозначени със забранителни табели, които забраняват ползването им, и с обезопасителна лента.

Въпрос: С какъв препарат се дезинфекцира точно? А улиците с какво се дезинфекцират точно?

Отговор: Дезинфекция срещу коронавируса се извършва с "Клодан Д".

Дезакаризация срещу кърлежи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Дезинсекция срещу ларви на комари – с "Димилин 15 СК" и "Димилин 2 ТБ".

Дезинсекция срещу възрастни комари – със "Сайръс 10 ЕВ".

Растителна защита – с "Децис 2,5 ЕК".

Дезинсекция срещу пълзящи и летящи насекоми, в зависимост от вида на обектите – със "Сайръс 10 ЕВ" и "Алфацип 60 СК".

Дератизация срещу гризачи – с "Ратимор парафиново блокче", "Ратимор паста" и "Ратимор пелети".

Дезинсекция срещу бълхи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Въпрос: Относно временните 5 чешми – колко струват и как са закупени? Какво ще стане с тях след отмяна на мерките, предвид все пак че са временни съоръжения?

Отговор: Временните мобилни чешми за взети под наем. 5 броя са, всяка по 60 лева без ДДС, или общо 300 лева без ДДС наем на месец. Ангажиментът за зареждане с препарати е на Община Асеновград.

Въпрос: В кв. "Запад" се събират по беседки и пейки на разговор по съседски. Имаме сигнал от вчера (б.ред. Въпросите бяха изпратени на 9 април и въпросът е към тази дата). Човекът споделя, че е звънял до телефона, посочен на щаба поне 5 пъти, но никой не му е вдигнал. След това е успял, но проверка така и не е била направена. Защо се получава така? На всички сигнали ли наистина се реагира своевременно?

Отговор: На всички сигнали се извършват своевременни проверки, като се отговаря в най-кратък срок и на онлайн портала за сигнали в сайта на общината. Служители на Община Асеновград и РУ - Асеновград извършват проверки, обикалят из града и там, където са се събрали хора на едно място, им отправят предупреждения, като има напомнят да спазват държавните разпоредби. Дежурни служители отговарят денонощно и на телефона в оперативната дежурна в общината.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини