25 °C

С какво се дезинфекцира в Асеновград, колко струват временните чешми и още няколко отговора

Преди дни Asenovgrad.NET изпрати чрез пресцентъра на Общината няколко уточняващи въпроса във връзка с извънредното положение и въведените мерки в Асеновград, каквито са всъщност са и в цялата страна. Отговорите получихме днес от отдел "Екология и околна среда", отново чрез общинската пресслужба. Предоставяме ги и на вашето внимание.

Въпрос: Какво налага дезинфекцирането точно в момента на детските и спортни съоръжения, при условие че сред най-важните мерки в заповедта на МЗ е недопускането на хора в парковете, респективно по площадките? Не се ли обезсмисля дезинфекцирането им, което впрочем се добавя, че се прави като мярка за борба с коронавируса?

Отговор: Дезинфекцирането на спортните и детски съоръжения се извършва, като превантивна мярка. Отделно бяха обозначени със забранителни табели, които забраняват ползването им, и с обезопасителна лента.

Въпрос: С какъв препарат се дезинфекцира точно? А улиците с какво се дезинфекцират точно?

Отговор: Дезинфекция срещу коронавируса се извършва с "Клодан Д".

Дезакаризация срещу кърлежи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Дезинсекция срещу ларви на комари – с "Димилин 15 СК" и "Димилин 2 ТБ".

Дезинсекция срещу възрастни комари – със "Сайръс 10 ЕВ".

Растителна защита – с "Децис 2,5 ЕК".

Дезинсекция срещу пълзящи и летящи насекоми, в зависимост от вида на обектите – със "Сайръс 10 ЕВ" и "Алфацип 60 СК".

Дератизация срещу гризачи – с "Ратимор парафиново блокче", "Ратимор паста" и "Ратимор пелети".

Дезинсекция срещу бълхи – със "Сайръс 10 ЕВ".

Въпрос: Относно временните 5 чешми – колко струват и как са закупени? Какво ще стане с тях след отмяна на мерките, предвид все пак че са временни съоръжения?

Отговор: Временните мобилни чешми за взети под наем. 5 броя са, всяка по 60 лева без ДДС, или общо 300 лева без ДДС наем на месец. Ангажиментът за зареждане с препарати е на Община Асеновград.

Въпрос: В кв. "Запад" се събират по беседки и пейки на разговор по съседски. Имаме сигнал от вчера (б.ред. Въпросите бяха изпратени на 9 април и въпросът е към тази дата). Човекът споделя, че е звънял до телефона, посочен на щаба поне 5 пъти, но никой не му е вдигнал. След това е успял, но проверка така и не е била направена. Защо се получава така? На всички сигнали ли наистина се реагира своевременно?

Отговор: На всички сигнали се извършват своевременни проверки, като се отговаря в най-кратък срок и на онлайн портала за сигнали в сайта на общината. Служители на Община Асеновград и РУ - Асеновград извършват проверки, обикалят из града и там, където са се събрали хора на едно място, им отправят предупреждения, като има напомнят да спазват държавните разпоредби. Дежурни служители отговарят денонощно и на телефона в оперативната дежурна в общината.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
06 юни 2020
Последни новини