Бареков дари джипа си на лабораторията за коронавирус в УМБАЛ "Свети Георги"

Изображение 1 от 2

    Бившият евродепутат и журналист Николай Бареков дари днес личния си автомобил Land Rover безвъзмездно за нуждите на УМБАЛ "Свети Георги" в родния му Пловдив. Колата ще бъде използвана за обслужване на новосъздадената лаборатория и за улесняване на работата на медиците на първа линия и на самата лаборатория, за която Бареков вече дари 10 000 лева. На връчването на дарението днес освен домакинът – изпълнителният директор на болничното завдение проф. д-р Карен Джамбазов, кметът Здравко Димитров и адвокат Кристиан Гьошев, представител на Николай Бареков.

    "От името на УМБАЛ "Свети Георги" изказвам искрени благодарности на г-н Бареков за неговото дарение. Той вече помогна с лични средства за лабораториятата, а днес получаваме и възможност да използваме този автомобил, който ще ни помогне да свършим страшно много работа, тъй като е високопроходим. Ще го използвали не само в борбата с COVID-19. Той ще бъде много полезен и в цялата дейност на болницата", каза при получаване на дарението проф. д-р Джамбазов.

    "Държавата ни се намира в трудна и невиждана досега ситуация, така е в целия свят. Въпреки хилядите мнения за случващото се, преди всичко сме хора и трябва да бъдем солидарни един към друг, отговорни към себе си и към всички останали", категоричен е дарителят Николай Бареков.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини