До отмяна на мерките: Без наем и такси за ползвателите на общински имоти в Асеновград

Да бъдат освободени от наем ползвателите на общински имоти, чиято дейност е била преустановена със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага зам.-кметът на общината Стоян Димитров. Предложението касае наемателите на заведения за обществено хранене, павилиони в училища, пенсионерски клубове, спортни обекти и читалища, считано от 13 март до отмяна на ограничителните мерки.

От плащане на 50% от наема пък да се освободят наемателите на заведения за обществено хранене, които са ограничили своята дейност до извършване на доставки по заявка, спазвайки законовите разпоредби, гласи същото предложение.

Освобождаването ще става след подаване на заявление с искане за такова, ведно с декларация, че лицето не осъществява дейност, поради наложените мерки. Наемателите трябва да нямат непогасено задължение до 13 март.

Месечните наеми, пише в докладната, платени в срока на извънредното положение до окончателната му отмяна, ще бъдат прехванати от следващите дължими наеми.

За срока на действие на заповедта на здравния министър освободени от такси да бъдат и ползващите под наем терени на общинските пазари. Предложението е на зам.-кмета Теньо Манолов.

До отпадане на ограниченията заплащането на задължителната постоянна част от таксата за детска градина също ще отпадне. Таксите, заплатени за срока на мерките, ще се прихванат от следващите плащания.

Предложенията ще бъдат разгледани и гласувани на сесията на ОбС – Асеновград на 29 април.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини