Той каза, тя каза... Жална ни майка, кого да слушаме?

"Преносителите на лоши вести ги убиват, на път сме да ни убият", заяви ген. Мутафчийки на брифинга днес. Докато важи заповедта на премиера за функциите на щаба, ние трябва да си изпълняваме нашите функции, подчерта той.

Обсъждат се много мерки, включително с хоризонт септември, октомври, ноември. Но това е нещо, което ще се обяви от правителството, посочи проф. Мутафчийски. Щабът може да приеме само разумни компромиси, и то само, ако някоя мярка се изпълнява стриктно.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък днес заяви, че не разбира защо ѝ искат оставката, при положение, че не е нито преносител на коронавируса, нито тя го е пуснала.

В същия ден и не за първи ден Ангелкова посъветва хората да не отменят резервациите си за юни, юли и август месец, но да изберат българското. Това днес тя обяви в сутрешния блок на bTV, вчера беще по NOVA с анонс за промопакети и атрактивни цени.

Планира се летният сезон да започне на 1 юли, от 15 юни ще започне активната му подготовка по нейните думи.

А Банско съвсем доскоро беше под карантина. ​А за учениците обучението остава дистанционно. За кандидатвстващите след 7 и 12 клас се обмисля как ще полагат изпитите, от които зависи тяхното бъдеще. И бъдещето на България зависи също от това. Лекари са в недоумение защо преглеждат по телефона. Всеки в тази страна вече има яростна позиция за разходките сред природата и в парковете. Психолози и психиатри обявяват едно след друго телефони за подкрепа. В Розовата долина се чудят как ще оцелее най-емблематичното ни призводство, защото идва розобер. Междувременно безработните станали над 90 хиляди, но вече имаме под 3000 нови дневно (към 27 април били 2769, похвали се Борисов пред парламента).

Но вие, хора, не си отменяйте резервациите. Остава само да ни кажат в кои (чии) точно хотели да резервираме една КОВИД почивка.

Понеже вече всички имат препоръки за мерките, да предложим и ние една, която вярваме ще се хареса и на наскърбения генерал, и на удивената министърка, и на собствениците на хотели:

Защо да не вземе държавата да прати всички карантинирани на една от тези промоционални почивки на атрактивни цени, дето бил готов да предложи браншът? Със специализиран превоз и при съблюдаване на всички правила и мерки. Едни хотели за карантинирани, други - за контактни, трети за безсимптомни. Общо тези всичките вече са на издръжка на НОИ. Те не са повече от останалите, които в момента са положени тотално на мерки и забрани, лишени от работа и подложени на социална изолация.

Останалите да ни пуснат да работим и да посядваме на биричка след работа под раззеленелите дървета в парковете, да тренираме, да си ходим на гости и на риба, и на театър, на кино, на маникюр или на шопинг. 

Ясно е, че на всички им дотежаха мерките, демонстрира разбиране на брифинга ген. Мутафчийски, но трябва да се спазват. А Ангелкова примамва с летни почивки и промоции.

Мерките ще се свалят, когато стане ясно, че се спазват правилата. Ситуацията се развива динамично, обяснява всеки ден щабът. Ангелкова обаче ни кара да мечтаем за едно сигурно бъдеще на българските курорти, толкова сигурно и примамливо, че даже може и чадърите да са безплатни, и шезлонгите на плажа.

Разбира се, той говори за сегашното време, тя - за след 1 юли. Той прогнозира много заразени след отхлабване на пътуванията, тя - че ще има начин да се напълнят хотелите, ей сега ще реши ЕС как да стане това.

Той каза, тя каза, и ден след ден така. Някой път казното си остава думи, някой път усещаме как променя живота ни. Някой път просто оставаме без думи.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ре
    реклама от Банско
    18 -2
    14:43, 29 апр 2020
    Заповядайте на почивка в Банско. Промоция - плащаш една нощувка, получаваш задължително още 14 броя.
  • 2
    Дя
    Дядо Иван Лонгура
    22 -2
    16:19, 29 апр 2020
    Ако слушаме Бойко Мутафиае и Ангелката отдавна да сме при дядо Господ Между другота Мутафа слушка Бойката и очаква след КОРОНАТА да бъде повишен или да получи някаква екстра от Дон Бойко Корлеоне
  • 3
    Ге
    Герб чао
    12 -4
    16:53, 29 апр 2020
    Оставка на мафията от Герб!
  • 4
    См
    Смелчаци
    3 0
    16:57, 29 апр 2020
    Колко смело! Изпуснали сте коментарите под инфо от България. Някой ден ще изпуснете и под Първомай...ама друг път....
  • 5
    Дя
    Дявол пред портата
    8 -3
    17:09, 29 апр 2020
    Завалията! Дали приживе да не му направим паметник, да си е готов ако нещо...
  • 6
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    1 -7
    19:57, 29 апр 2020
    На земята има само 1 бог! Това съм аз! За мръсния,... Виж коментара
  • 7
    Ни
    Николай
    4 -3
    11:19, 30 апр 2020
    Некрофилията е сексуално привличане от трупове.“
    Подмокрят се разни недоклатени лелки и бабета ошашавени от атавистичен страх
    колчем цъфне на телевизора дребното,амбициозно и послушно човече жалката МАРИОНЕТКА НА ВЛАСТТА Венцислав Методиев Мутафчийски,Да ги спасявя, поучава,овиква,нахоква и обругава бащински загрижено споменавайки под път и на път ръководната и незаменима роля на Бащата и Учителя на българския народ, Първия партиен и държавен ръководител, г-н Бойко Методиев Борисов.Да ги плаши и ужасява ежедневно,маниакално и напоително с камари и колони от трупове! Той самият ходещ и зловещо каканижещ ТРУП на престъпната Власт. А те – бабетата влюбени страстно и всеотдайно до гроб в ТРУПА НА ВЛАСТТА! НЕКРОФЕЛИЯ,брат.
  • 8
    Аз
    Аз
    4 0
    13:02, 30 апр 2020
    С питане става?! Ами нали знаете приказката - питай, питай другарю, така с питане ..... на моя мъж жена му??! Ми да , така е!
Последни новини