Фишинг-измама заля имейлите на клиенти на ДСК

Клиенти на Банка ДСК са получили по имейл съобщение от лице, представящо се за банката, в което се изисква актуализация на лични данни в платформата за онлайн банкиране ДСК Директ. Съобщението приканва да се последва линк, който отвежда до сайт, създаден за измами, наподобяващ истинския и изискващ да се въведат потребителското име и парола. След въвеждането на данните, сайтът започва да изисква имена, номер на карта, валидност на карта и CVV код, SMS с ПИН, получен на мобилен телефон.

В случай че сте получили такова съобщение, незабавно го изтрийте, без да следвате линка и без да въвеждате никакви данни, предупреждават от ДСК. Ако сте въвели информация, променете своевременно потребителските си идентификатори за достъп от друг компютър и се свържете с Call Center на банката на телефон 0700 10 375, кратък номер *2375 (*BDSK), на имейл call_center@dskbank.bg или чрез формите за обратна връзка на страницата на банката.

От финансовата институция използват случая да напомнят, че при никакви случаи няма да поискат от клиентите си да последват линк в имейл, водещ до сайт със съмнителен адрес и изискващ предоставяне на данни за пароли, ПИН, CVC/CCV или получен SMS с код, както и други данни, свързани с достъпите за електронно или мобилно банкиране.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини