Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставка

Остра криза за медици в Карлово, след като целият състав на местната болница подаде оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение, предава НОВА.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души. Лекарите в местната болница "Д-р Киро Попов" недоумяват защо се налага да се открива специален кабинет, при положение, че в момента няма върнат пациент в спешно състояние.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, при положение, че те са изразили писмено своето становище преди два дни. 

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв.

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител на Пловдив.

Източник: Нова телевизия

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини