Тити Папазов се обяви за собственик на ФК "Левски"

Баскетболният треньор Константин (Тити) Папазов обяви, че ще стане собственик на футболния клуб "Левски".

"Васил Божков ми се обади днес на обяд и ми каза: Тити, виждам, че много искаш, изпращам ти акциите с "Ди Ейч Ел" (DHL) и ще те намери човек, да ги получиш", каза Папазов пред бТВ в неделя.

Той не даде подробности как точно ще стане джиросването на мажоритарния пакет от акциите на футболния клуб, който е 87 на сто и формално е притежание на Георги Попов, който заедно с Божков е в Дубай. Двамата са там, откакто срещу тях има обвинения за участие в престъпна група, а хазарният бос е подведен под отговорност заради неплащане на над 500 млн. лв. такси от неговите фирми за залагания.

Неприятностите за Божков започнаха след сигнал до прокуратурата от негови партньори в "Еврофутбол" за укриване на плащанията, заради което и лицензът на това дружество бе отнет, както и закрит бе бизнесът на частните лотарийни компании.

В резултат на това "Левски" загуби спонсорите си и клубът е в невъзможност да изплаща заплати на своите футболисти.

"Към момента, 17:40 в неделя, "Левски" е собственост на г-н Божков и г-н Попов. Те обаче няма да фалират "Левски". Те ще изпратят акциите и няма да възпрепятстват по никакъв начин на спасяването на "Левски". Аз благодаря от името на всички левскари на г-н Божков, който е най-добрият собственик на "Левски" през всички тези години", каза Папазов в типичния си емоционален стил.

"Акциите ще бъдат при мен. Аз съм единственият останал лост за спасението на Левски. Аз съм този човек, който винаги е правил екипи. Не съм постигнал най-големите успехи, но аз съм човекът, останал най-дълго време в управлението на българския спорт", коментира още той.

В последните дни темата с финансирането на отбора стана особено актуална заради опасност от разтрогване на договори на тима. Стана ясно, че без смяната на собствеността на "Левски" няма как да бъде спасен, а Папазов стана посредник в разговорите с Божков.

Сега той обяви, че акциите ще му бъдат прехвърлени, но не можа да отговори на поставените му от водещия на предаването "120 минути" Светослав Иванов въпроси откъде ще осигури финансиране за отбора.

"Кой ще дава парите е тема на бъдещи разговори и моя лична отговорност", заяви треньорът.

Той обаче обяви, че спонсор на клуба няма да е "Лукойл", макар да призна, че е говорил за това с бившия изпълнителен директор на петролната компания Валентин Златев. Нито ще е "Ефбет" на бившите партньори на Божков, декларира Папазов Компанията за залагания бе обявила готовност да финансира "Левски", ако Божков се оттегли.

"Познавам много добре Цветомир Найденов, но няма как Васил Божков да ми е гласувал доверие и да приема "Ефбет" за спонсори", каза Папазов.

В същото време той призна, че с дарителската кампания на феновете на отбора няма как той да бъде издържан.

Треньорът отрече месечните разходи на тима да са 400 хиляди лева, но не посочи какъв е размерът им.

"Винаги съм правил екипи в кариерата си", заяви той, но не каза кого ще покани да работи с него за управлението на клуба. Щям да предложи нов модел на управление и нов модел на мислене, но каза какви ще са те.

Вместо това декларира, че "Левски" трябва да е отбор на морала, за да може да заслужава името си.

Обвини феновете, че досега са изгонили много от акционерите и спонсорите в тима, давайки пример с Тодор Батков и Спас Русев.

"Левски" ще бъде футболен клуб на морала. Това е изискване по дефолт. Не знам дали ние заслужаваме да носим името на най-моралния човек в историята на България. Ако искаме да имаме правото да носим името на Левски, името на Апостола, трябва да станем морални от А до Я. Кажете ми, има ли нещо морално в това да се пее "Батков - к****" от трибуните. Или Иво Тонев да се набеждава от феновете за действията си, макар че също е допуснал грешки. В историята на Левски има само трима собственици, които не са оплюти. Това са Томас Лафчис, Владимир Грашнов, който Господ си го прибра, и Васил Божков, на когото не бе дадено време", заяви още Папазов

Възмути се, че три месеца никой от феновете не бил потърсил Васил Божков да го питат как е, а той 12 месеца е осигурявал комфорт на тима.

"Няма да бъда параван или нечия подлога... Безумно вярвам в Господ и за разлика от почти цялата държава не лъжа... Никой няма зад мен, само поддръжниците. Имам безценно качество – благодарност", бяха част от коментарите на Папазов.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини