21 °C

Общата стойност на СМР по проекта за ул. "Странджа" е 145 000 лв.

По време на априлското редовно заседаниe на Общински съвет – Асеновград общинският съветник Дамян Борисов отправи питане към администрацията. Община Асеновград предостави отговор до него. От пресцентъра на местната управа днес разпространиха отговора до медиите "в името на прозрачността и публичността на управлението", за да се запознае и обществеността.

Дамян Борисов: "Въпрос относно улица "Странджа". Инж. Стоян Димитров е запознат с този казус. Да, знам, че има интензивна комуникация между Вас и гражданите, които живеят на тази улица. За колегите, които не са запознати, това е една малка отсечка зад ВЕЦ "Асеница" - в средата на отсечката има пропадане. То е много голямо. Това създава рискове за живущите и жилищните сгради на хората, които са, както на горната част на ската, така и на долната. Знам, че последната комуникация между вас е от 10.04.20 г., в която Вие отново сте показали, че сте извършили проверка на място и, че има подготвен проект и при осигурено финансиране ще започнете конструкцията и укрепването на тази улица. Моят въпрос е следният: Понеже става въпрос за пари, понеже всички знаем, че тази година е особена в това отношение, още повече, че сега ще приемем решение за намаляване на такси, за намаляването на данъци, което означава допълнителна редукция в общинската хазна на приходите, имате ли индикативна стойност за ремонта, който предстои да се извърши, за да имаме представа толкова ли ще бъде тежък, че да се наложи да се чака неизвестно колко време?"

Инж. Стоян Димитров (зам.-кмет на община Асеновград): "Уважаеми г-н Борисов, във връзка с отправено от Вас запитване относно индикативна стойност на ремонт на улица "Странджа" в Асеновград уточняваме:

– Компрометираният участък е част от подпорна стена от каменна зидария, която продължава до кръстовището между улиците "Странджа" и "Юговска" в Асеновград. Приблизителна дължина на каменната стена е 36 метра.

– Изготвен е инвестиционен проект, който предвижда укрепване на улицата чрез изграждане на стоманобетонова стена по цялата дължина на каменната зидария, а именно – приблизително 36 метра и средна височина 3,60 метра. Освен това, проектът предвижда направа на нова улична настилка от павета в зоната на проектния участък.

– Общата стойност на строително-монтажните работи за изпълнение на проекта е 145 000 лева с ДДС.

– Част от процедурата за искане на средства, за неотложни възстановителни работи за възстановяване на общински обекти, от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, е изпращане на информация за опасно състояние (съгласно Правилника за организация и дейността на МКВП към МС). Последното е извършено с писмо с изх. №03-00-20 от 10.04.20 г., входирано в деловодството на МКВП към МС на 14.04.20 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини