-3 °C

Общата стойност на СМР по проекта за ул. "Странджа" е 145 000 лв.

По време на априлското редовно заседаниe на Общински съвет – Асеновград общинският съветник Дамян Борисов отправи питане към администрацията. Община Асеновград предостави отговор до него. От пресцентъра на местната управа днес разпространиха отговора до медиите "в името на прозрачността и публичността на управлението", за да се запознае и обществеността.

Дамян Борисов: "Въпрос относно улица "Странджа". Инж. Стоян Димитров е запознат с този казус. Да, знам, че има интензивна комуникация между Вас и гражданите, които живеят на тази улица. За колегите, които не са запознати, това е една малка отсечка зад ВЕЦ "Асеница" - в средата на отсечката има пропадане. То е много голямо. Това създава рискове за живущите и жилищните сгради на хората, които са, както на горната част на ската, така и на долната. Знам, че последната комуникация между вас е от 10.04.20 г., в която Вие отново сте показали, че сте извършили проверка на място и, че има подготвен проект и при осигурено финансиране ще започнете конструкцията и укрепването на тази улица. Моят въпрос е следният: Понеже става въпрос за пари, понеже всички знаем, че тази година е особена в това отношение, още повече, че сега ще приемем решение за намаляване на такси, за намаляването на данъци, което означава допълнителна редукция в общинската хазна на приходите, имате ли индикативна стойност за ремонта, който предстои да се извърши, за да имаме представа толкова ли ще бъде тежък, че да се наложи да се чака неизвестно колко време?"

Инж. Стоян Димитров (зам.-кмет на община Асеновград): "Уважаеми г-н Борисов, във връзка с отправено от Вас запитване относно индикативна стойност на ремонт на улица "Странджа" в Асеновград уточняваме:

– Компрометираният участък е част от подпорна стена от каменна зидария, която продължава до кръстовището между улиците "Странджа" и "Юговска" в Асеновград. Приблизителна дължина на каменната стена е 36 метра.

– Изготвен е инвестиционен проект, който предвижда укрепване на улицата чрез изграждане на стоманобетонова стена по цялата дължина на каменната зидария, а именно – приблизително 36 метра и средна височина 3,60 метра. Освен това, проектът предвижда направа на нова улична настилка от павета в зоната на проектния участък.

– Общата стойност на строително-монтажните работи за изпълнение на проекта е 145 000 лева с ДДС.

– Част от процедурата за искане на средства, за неотложни възстановителни работи за възстановяване на общински обекти, от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, е изпращане на информация за опасно състояние (съгласно Правилника за организация и дейността на МКВП към МС). Последното е извършено с писмо с изх. №03-00-20 от 10.04.20 г., входирано в деловодството на МКВП към МС на 14.04.20 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини