Мерят температурата на всеки един преди полагането на матура в Асеновград

Изпитите на зрелостниците в Асеновград вече са стартирали, стана ясно по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19.

12-класниците ще завършат учебната година на 14 май.

Създадена е организация за провеждането на държавните зрелостни изпити. Учениците ще изчакват отварянето на стаите извън сградата на училището. На всеки един ще се измерва температурата. В кабинет ще се настаняват по 7 или 8 ученици с по 1 квестор, уточниха от местната управа.

В стаите ще има видеонаблюдение.

Община Асеновград ще осигури предпазни материали за квесторите – шлемове, ръкавици, маски, дезинфектанти и друго необходимо, с което да се осигури безопасността на преподавателите. Предвидено е средствата, които ще бъдат отделени за целта, да са от дарителската сметка, отворена специално за борба с новия коронавирус.

Абитуриентите в Асеновград тази година са 320. От тях 115 са в СУ "Свети Свети Кирил и Методий", 68 са в СУ "Свети Княз Борис I", 81 – в ПГ "Цар Иван Асен II", 18 – в ПГ "Свети Патриарх Евтимий" и 38 са в ПГХВТ "Свети Димитрий Солунски".

Припомняме, че с по 200 лева от местната хазна ще бъдат подпомогнати 22-ма зрелостници, на които единият или и двамата родители са починали, както и такива, които са настанени в социални услуги от резидентен тип.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини