Наглост: Изкорениха и задигнаха цветя и храсти от Градския парк

За поредно посегателство в Градския парк на Асеновград, съобщават от Общината. Откраднати са близо 80 броя цветя и храсти от различни видове – кълбовидни туи, мини карамфили, лавандули, берберис. Растенията са цялостно изкоренени. От отдел "Екология и околна среда" поясниха, че на мястото на откраднатата растителност от цветните фигури ще бъдат засадени нови. Служителите на отдела са работили в почивни дни, възползвайки се от благоприятните метеорологични условия, и са подновили част от цветната площ при кръговото между ул. "6-ти януари" и бул. "България". Засадени са 9 броя щамбовидна роза.

Предстои и подмяната на зимните сезонни цветя с лятна растителност. В централна част са поставени и 22 висящи кашпи, засадени с каскадни винки.

Администрацията апелира към асеновградчани за съвестното поведение за опазване на околната среда и цветните зони: "Ако ние сами не пазим това, което имаме, няма кой друг да го направи вместо на!. Нека всички имаме възможността да се радваме на красив, подреден и чист Асеновград!“

Нарушителите се издирват. При установяването им те ще бъдат санкционирани.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини