КТПП: Стартира нов сайт за обучение между поколенията

Стартира нов сайт за обучение между поколенията.За това съобщават от Кърджалийската търговско-промишлена палата.

Полезна информация и добри практики свързани с обучението между поколенията могат да бъдат открити на новия сайт по проект CVETNET . Проектът е финансиран по програма Еразъм+ и се изпълнява в консорциум от търговските палати на България, Чехия, Испания и Австрия.

Основната цел на проекта е подпомагане на микро и МСП в развитието на техните човешки ресурси, чрез подобряване на цифровите им умения за адаптиране към променящата се реалност с фокус върху работата в мрежа и сътрудничество в екипи в онлайн среда. Проектът ще разработи онлайн обучителни курсове като адаптира съдържанието им в посока оказване на по-голяма подкрепа и оцеляване на МСП в условията на настоящите предизвикателства, свързани с COVID-19.

В момента приключва първият етап от изпълнението на проекта, свързан със събиране на добри практики в областта на професионалното образование и обучение (ПОО), отчитащи различията между поколенията по отношение на техния начин на работа и общуване, ценностна система и цифрови умения. Практиките са достъпни на сайта на проекта. Предстои провеждане на онлайн допитване до фирми и предприемачи относно нуждите им от обучение по дигитални умения. Допълнителна информация и въпросници ще бъдат разпратени до фирмите членове на Палатата през месец юни т.г.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини