16 °C

Принц Чарлз призова британците да помогнат на фермерите със събирането на реколтата

Принц Чарлз призова днес британците да излязат на полето и да помогнат на фермерите да съберат реколтата в периода на пандемията, предаде ДПА.

Храната не се появява с магия, всичко започва с нашите забележителни фермери, казва 71-годишният престолонаследник във видео, рапространено в Инстаграм.

"Не се съмнявам, че работата няма да бъде бляскава и на моменти ще бъде трудна", допълва Чарлз, който е любител на органичното градинарство. Посланието е записано в зеленчуковата му градина в дома му в Бъркхол, Шотландия. С него той подкрепя съвместна инициатива на правителството и селскостопанския сектор за мобилизиране на допълнителни работници в периода на пандемията.

Студентите са сред групите, които биват насърчавани да помогнат в запълването на недостига на работна ръка поради отсъствието на работници от чужбина, които не могат да влязат във Великобритания. Блокирането на трудовата миграция създаде опасност несъбраната реколта от пролетни плодове и зеленчуци да остане и изгние на полето. Ситуацията допълнително се влошава от Брекзит. Много селскостопански работници, особено от Източна Европа, напуснаха Великобритания след вота за напускане на Европейския съюз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Чо
  Човек
  6 -1
  19:13, 19 май 2020
  Дето цял живот уй фаща работа - не. Дава акъл.
 • 2
  Ба
  Бай Грозю
  4 0
  22:32, 19 май 2020
  Айде сега да ви видя английски мърши
 • 3
  Им
  Имигрант
  0 0
  23:34, 19 май 2020
  Сега и свирки ще правите на румънските и български сиг@ни да ви съберат реколтата. А кралицата на дърти години злато за работна ръка ще дава. Ебем ви майку крадлива.
Последни новини