Европейска инспекция на мястото на катастрофата на пътя за Маказа

Европейският център за транспортни политики ще направи инспекция на мястото на катастрофата на пътя за "Маказа". Инцидентът от 18 май 2020 година с участието на два леки автомобила е поредният, отнел човешки живот на път I-4, и е ясен знак, че трябва да провокира осмисляне на обстоятелствата и да принуди институциите да вземат мерки за обезопасяването на зоната, заяви Диана Русинова , председател на Европейски център за транспортни политики.

Припомняме, че в следствие на катастрофата на 18 май други двама от пострадалите бяха транспортирани за Университетската болница в Пловдив, поради изключително тежките си травми в областта на гръдния кош и ребрата. Останалите трима от пострадалите са на лечение в с МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ поради факта, че са с по-малко наранявания и по-леки травми,

"За по-малко от една година по това трасе в зони на кръстовища станаха няколко много тежки пътни инцидента. През април 2019-а бебе загина на разклона при с. Загорско при сблъсък между два леки автомобила, единият от които бе управляван от Лютви Местан", каза още Русинова.

"Малко по-късно през месец октомври в зоната на град Крън, отново на път Русе - "Маказа", стана тежък инцидент с 6 жертви. Отсечката Русе - Бяла, една от най-смъртоносните в Европа, също е част от път I-4. Това е само малка част от статистиката за настъпилите произшествия по този път и показател за това, че трябва да се вземат мерки за подобряване на пътната инфраструктура", подчерта председателят на Европейският център за транспортни политики.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини