Естела Москова на второ място във Втория национален литературен конкурс за разказ

Естела Москова от СУ „Петко Рачов Славейков“ е класирана на второ място във Втория национален литературен конкурс за разказ „Да завладеем цялата Вселена!“ – Стара Загора, посветен на поета Николай Лилиев.

В условията на притеснение и тревожност заради Covid 19, дванадесетокласничката Естела участва с есета в два конкурса, организирани от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. От единия конкурс тя получи Сертификат с оценка Отличен 5.75, с който може да се кандидатства за специалностите, за които важи изпит или матура по български език. А в другия конкурс е наградена и вече е приета специалност „Политология“ към катедра „Социология“ на същия университет.

През тази учебна година Естела получи и награда за отлично представяне с изследователски проекти по български език /за компетентно изпълнение на езиково изследване в проучването на заемкитев българския език“/ на Шестата научна сесия на Ученическия институт на БАН (УчИ-БАН), посветена на 150-годишнината на Българската академия на науките, гр.София, 2019 г. Талантливото момиче беше удостоено с Първо място на Осмия национален ученически журналистически конкурс “Григор Попов” – 2020 за журналистически коментар в раздел „Публицистика“. Естела работи в екип с преподавателката си по български език и литература Антония Маровска.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини