Задържаха Джем, блъснал жена в Долни Воден, човекът, дал му мотора, е с парична гаранция

Районният съд в Асеновград взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 17-годишния Джем Кадир за причиняване с мотоциклет на средна телесна повреда на пешеходка. Мъжът, дал мотора на момчето, получи мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева.

Според прокуратурата тийнейджърът от Долни Воден е взел мотоциклета Хонда от своя познат, въпреки че няма необходимата правоспособност, след което по непредпазливост е блъснал жена и е избягал от мястото на произшествието.

Мъжът, пуснат под парична гаранция, е привлечен като обвиняем и за това, че е подал невярна информация на тел. 112, че мотоциклетът му бил отнен противозаконно.

Инцидентът, при който тежко пострада 40-годишната жена, стана на 22 май. От удара с мотор тя получи фрактура на дясна подбедрица и трайно затруднение на движението.

Джем Кадир е обвинен в извършване на престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. 6 и 7, б. "а", предл. 2, вр. ал. 1, б. "б", вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателиня кодекс. Предвижданото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Съучастникът му е обвинен в извършване на престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. 6 и 7, б. "а", предл. 2, вр. ал. 1, б. "б", вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за престъпление по чл. 326, ал. 1, по който се предвижда наказание до 2 години лишаване от свобода.

Определението на асеновградския съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини