Поставят две люлки-везни за деца с увреждания в Хасково

Изображение 1 от 5

    Две комбинирани люлки-везни за деца с увреждания ще бъдат монтирани на детски площадки в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Местата са в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания. Едната люлка ще бъде в Градската градина, а втората на детската площадка на бул. “България“ 59.

    До поставянето на тези съоръжения за игра се стигна след предложение от страна на родители на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020 и поет ангажимент за изпълнение от кмета на общината Станислав Дечев.

    Комбинираната люлка-везна дава възможност играта да бъде споделена. Защото от едната страна на везната е детето в инвалидна количка, а от другата страна има място за деца, които да го люлеят. По този начин децата с увреждания ще играят заедно с връстниците си и ще се забавляват, преодолявайки физическата изолация.

    Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички останали общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните“ деца на България“.

    Двете комбинирани люлки вече са доставени в Хасково. Общата им стойност е 10 824 лева. Произведени са от Екотрайк-БГ ЕООД. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент и ударопоглъщаща настилка на площ от 18 кв.м. Подготовката на една от площадките за монтажа на люлката вече започна. Днес „Екопрогрес“ работи върху фундамента в Градската градина. До дни ще бъде готов и този на площадката на бул. “България“ 59. След поставянето на ударопоглъщащата настилка, ще бъдат монтирани и самите съоръжения.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Много хубаво, браво. Но кога ще се досетите да асфалтирате улица Петрич в Хасково, кв. Изгрев. Колко пъти пишем и казваме, и все тая. Защо един от тая община не се появи тук да види за какво подобие на улица става въпрос. А данъците са си каквито са на всички. Тук няма и кофи за смет, носят си хората боклука с ръцете до съседната улица. Не влизали коли за сметосъбиране, ама как тогава ни събират същите данъци, а ние като ахмаци ще си носим боклука до другата улица.На никой от кметството не му пука, то е ясно, ни на кмета, ни на никой, важно е парата да влиза в общината.
      • Ха
        Ханко
        8 -1
        15:51, 29 май 2020
        Иване, прочети внимателно статията, алгоритъма си е написан-среща на заинтересованите страни, т. е. живеещите на вашата улица с общинска администрация и много важно, лично кмета Станислав Дечев да поеме ангажимент, ама да има журналисти и фотографи, които да увековечат всичко това за потомците. След което отново каните кмета на община Хасково и неговия екип от експерти да пререже лентичката на завършения обект пред журналисти и фотографи, след което следва кьор софра отново с личното присъствие на кмета, но по разбираеми причини без преса и увековечаване.
      • Ел
        Ели
        2 -3
        18:20, 29 май 2020
        Точно под тази позитивна новина ли е мястото да коментирате проблемите на улицата си, г-н Иванов? Толкова малко неща се правят за дечицата с увреждания в държавата ни, зарадвайте се! Това е все едно - да направят репортаж за вашата улица, отразят проблема ви и в същия момент, дойдат майките на деца с увреждания и кажат - не, искаме парите за нас, не за улици
    • 2
      До
      Добромир
      8 -3
      16:07, 29 май 2020
      Добре бе прости хасковлии как на едно нещо не се зарадвахте ами пак почнахте да дърпате към вашата улица вашите данъци и вашите интереси. Мелези големи сте. Как дума не обелихте за тези деца и родители които най накрая получават нещо. Население от гноми.
    • 3
      Бе
      без път
      1 -1
      16:43, 29 май 2020
      Ние какво да кажем,имаме градини в региона на Хасково,в регулация били,няма път,няма ток,няма вода,няма контейнер и сметосъбиране -ПЛАЩАМЕ ТАКСА СМЕТ,ДАНЪЦИ като всички граждани на града.Ходих няколко пъти до общинското данъчно,общинския съвет така решили и си дигат раменете.Коментирайте,нека и кмета да каже.............
      • Ви
        вие сте свине
        1 0
        12:14, 30 май 2020
        не сте хора прасета сте да ме извиняват животните
    Последни новини