15 °C

Недостатъкът на Cybertruck, който Мъск няма да промени

Cybertruck несъмнено е най-нестандартното предложение на Tesla досега. Пикапът, който изглежда като излязъл от научнофантастичен филм, видяхме за пръв път преди месеци като прототип, а след това няколко пъти и по американските пътища.

Последната изява на модела бе преди броени часове, когато телевизионният водещ Джей Лено седна зад волана и вкара Cybertruck в прокопания от The Boring Company тунел под Лос Анджелис.

Оказа се, че колата влиза по мярка, което не ни изненадва, защото Мъск със сигурност си е направил изчисленията.

Мнозина, които се вълнуват от творенията на Tesla, още след представянето на прототипа възроптаха, че габаритите на нестандартното возило са много големи и трудно ще може да се побере в стандартен гараж. На тях Мъск има да каже само едно - да си направят по-голям гараж, в който да вкарват машината с дължина шест метра и ширина два.

Очевидно внушителните размери не са минус, а плюс, за над 500 хиляди души, които са показали своя интерес към модела, заплащайки 100 долара на сайта на Tesla. И милиардерът е категоричен, че няма да намалява размерите на Cybertruck, каквато информация се появи наскоро. Най-малкото, защото това не е възможно на този етап, поради неясни засега причини.

Все пак, Мъск поясни, че след време компанията му може да създаде друг, по-малък пикап. Но до този момент ще трябва да си почакаме доста, защото и производството на Cybertruck се планира да започне в края на 2021 г., като все още е неясно в коя фабрика на Tesla ще се случва.

Междувременно научаваме все повече за единственото по рода си возило. То ще се предлага в три варианта на различна цена - 39 900, 49 900 и 69 900 долара, като разликата е в мотора, задвижването и възможния пробег с едно зареждането на батерията, пише Tech Crunch.

На сайта на Tesla можем да изберем как да персонализираме своя Cybertruck, преди да направим предварителната поръчка. Моделът разполага с автопилот, нo напълно автономното управление ще бъде възможно само в тунелите на The Boring Company, а по улиците системата ще е просто асистент.

Както Мъск се пошегува с Джей Лено, огромните стъкла на Cybertruck е най-добре да бъдат бронирани, просто защото е "готино". Освен това, предприемачът показа и колко е здрав ролетният капак на багажника, като се качи върху него, за дa се види, че ще го издържи.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини