Поредна катастрофа с БМВ в областта, младок излезе извън платното

22-годишен водач пострадал леко, след като при движение с несъобразена скорост загубил контрол над управлението на автомобил „БМВ“, който излязъл извън платното. Произшествието станало на 31 май около 10 часа в района на село Върхари. Шофьорът бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Момчилград и освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат, съставен е акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите две произшествия на 31 май в Кърджали и в село Дрангово, причинени от неправилни маневри. Обработени са по административен ред с актове по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. 51-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ между селата Бяла поляна и Конево и при проверка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението в Кърджали.

Автомобил „Шевролет“ без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ бил установен на територията на РУ-Джебел. 35-годишен се придвижвал с колата в Джебел. Започната е проверка в полицейското управление по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Специализирана операция с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия е била проверена в областта от 29 май до 31 май. Проверени са били 342 моторни превозни средства. Констатираните нарушения на ЗДвП са 104. Съставени са 11 акта и 93 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Оо
    ОО
    0 0
    12:27, 1 юни 2020
    Шевролет кара застраховка няма тъпанар . Простак , глупак , идиот .
Последни новини