Спецакция срещу престъпността в Своге. Преглед на печта

Разследване.

"Сега":

Бивш депутат и зам.-министър е разследван за пране на пари

Съпругата на Ясен Янев пък е обвинена за злоупотреба при строеж на къща за гости

Пловдивската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу лекарка от Хасково за злоупотреба с евросредства при строеж на къща за гости, а съпругът й е проверяван за пране на пари. Всичко това стана ясно днес от съобщение на Апелативна прокуратура - Пловдив. Лекарката бе оповестена само с инициалите М.Я, но става дума за Миглена Янева. Мъжът й е Ясен Янев, бивш депутат от НДСВ и зам.-министър на труда и социалната политика, в момента шеф на ДКЦ I в Хасково. Пред сайта Haskovo.info той заявява, че адвокатите на семейството са ги посъветвали да не коментират обвиненията.

Янева е с мярка "Гаранция" за 10 000 лв., а къщата за гости е в Батак. От прокуратурата твърдят, че в периода от 2009 - 2012 г. като управител на фирма тя представила неверни сведения пред фонд "Земеделие", получавайки 371 520 лв.

Мерки.

"Монитор":

Връщат мерките за COVID-19 при скок на 5 показателя

Мерките, които трябваше да се спазват по време на извънредното положение заради COVID-19, може да бъдат върнати, ако се установи скок на пет показателя, които Националният оперативен щаб продължава да следи. Това каза за "Монитор" неговият заместник-началник и директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Стриктно ще се наблюдават броят на новопотвърдените инфектирани с RT PCR тестове и дали има повишаване на броя им в няколко последователни дни. Освен това ще се вземе предвид колко заразени с COVID-19 са приети в болници.

Поевтиняване.

"Дума":

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

Средно с 14% по-ниски сметки за топлинна енергия ще получат абонатите на топлофикациите в България тази зима в сравнение с предходната. Това обяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод данните отпреди ден, че регулаторната комисия готви вдигане на цената на парното в много градове от юли. Според него се получава изкривяване, когато се твърди, че предстои поскъпване с между 3 и 22%. Аргументът му е, че това е увеличение спрямо действащите цени, но спрямо предходния отоплителен сезон ще има намаление. За София, Пловдив и Плевен корекцията надолу ще е с 15%, във Враца и Търново - с 13 на сто, а във Варна, Бургас и Разград - с под 10 на сто. Изявлението на Иванов дойде след като по-рано вчера Бойко Борисов скастри регулатора за доклада му с новите цени и дори заплаши със смяна на ръководството му. По закон членовете на КЕВР се избират от Народното събрание.

Акция.

"24 часа":

Спецакция срещу престъпността в Своге

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе днес на територията на община Своге, съобщиха от МВР.

Полицейска операция е реализирана с участието на служители от ОДМВР-София, РУ- Своге, дирекция "Жандармерия" съвместно с представители на РИОСВ, НАП, Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Регионалната дирекция по горите.

В хода й са проверени 242 лица, 11 от които от активния криминален контингент. Съставени са 8 протокола за предупреждение. Задържани са двама. Разкрита е кражба от църковен храм в града, извършена през миналата седмица. На извършителя е повдигнато обвинение, а отнетите вещи са иззети и предстои да бъдат върнати на собственика.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини