Бомба избухна в кафене в София

Взривно устройство е избухнало в столичния квартал „Сердика" 30 минути след полунощ. При експлозията няма жертви и пострадали.

Бомбата е избухнала в кафене, което се намира между 8-и и 9-и блок, съобщи БНР. Бомбата е била поставена под навеса на заведението. От ударната вълна са причинени материални щети на кафенето - избити са прозорците, обърнати са маси. Пострадал е паркиран наблизо автомобил.

По информация на Дарик радио заведението е собственост на Вера Николова и Николай Петров.
Късно снощи криминалисти са извършили оглед на мястото на инцидента, а днес ще бъде направен и втори оглед. На мястото на инцидента са изпратени експерти по взривовете от МВР.

Самоделно устройство от най-прост тип, между 200 и 250 грама тротилов еквивалент, е използвано при взрива в кафенето, съобщи пред Фокус Иван Бояджиев, експерт по сигурноста в Столична община, който е и бивш секретар на МВР.

Мощността на самоделното взривно устройство не е малка, но понеже е на открито, пораженията са слаби и няма жертви, уточни той.

Подобни взривни устройства се употребяват за сплашване или за отмъщение. Основните версии на разследващите са неуредени сметки, конкуренция или личен мотив.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини